Ankaralılar metronun 24 saat olacağı günü bekliyor

Ankaralılar metronun 24 saat olacağı günü bekliyor

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna’nın, gece 01.00’e dek uzatılan metro seferlerinin, Haziran’da 24 saate çıkarılacağı müjdesine atfen, ‘‘24 saat metro ulaşımı artık başlasın’’ hatırlatmasında bulundu.

Ankaralılar otobüslerin 24 saat ulaşımından sonra metronun da 24 saate çıkmasını dört gözle bekliyor. Sincan-Kızılay metrosunun aktarmasız hale gelmesi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın Ocak ayında yaptığı açıklamaları akıllara getirdi. Başkan Tuna, Haziran ayında Batıkent aktarmasının kaldırılacağını ve yeni vagonların gelmesiyle metronun 24 saat hizmet vereceğini söylemişti. Geçtiğimiz günlerde ise Batıkent aktarması kaldırılmış Sincan-Kızılay metrosu kesintisiz hizmete başlamıştı. 

AKTARMA KALKINCA 24 SAAT OLACAK 

Peki Başkan Tuna tam olarak ne demişti? Ocak ayında açıklama yapan Başkan Tuna, Batıkent aktarmasının kaldırılması ve yeni vagonların gelmesinin ardından metronun 24 saat hizmet vereceğine dikkat çekerek şunları söylemişti: 

“Metro seferlerimizin sabaha kadar olması için çalışmalara devam ediyor. Neden sabah kadar yapamadık? Gece 02:00’dan sabah 06:00 arası yeni vagonlarla eski vagonlar arasında metro hatlarında çalışmalar olduğu için sabah kadar yapamamıştık. Haziran itibariyle inşallah yeni vagonlar gelince bu Batıkent’teki aktarmayı da kaldıracağız metrolara sabaha kadar 24 saat hizmet verecek.” 

VATANDAŞ SÖZÜ UNUTMADI  

Başkentliler ise otobüslerin 24 saate çıkması ve metronun gece 01:00’a kadar hizmet vermesinden memnuniyetlerini hemen hemen her ortamda dile getiriyor. Ancak Ankaralılar Başkan Tuna’nın Haziran ayında metro da 24 saat olacak sözünü unutmadı. Metronun da otobüs gibi 24 saate çıkarılmasını isteyen vatandaşlar, “Otobüs sayesinde gecede seyahat edebiliyoruz. Bir yere giderken dönüş saatimizi düşünmek zorunda kalmıyoruz. Aynısı metroda uygulanırsa istediğimiz yere istediğimiz saatte ulaşabiliriz. Başkanımıza otobüs için çok teşekkür ettik sıra metro için teşekkür etmekte” dedi. 
arasında metro hatlarında çalışmalar olduğu için sabah kadar yapamamıştık. Haziran itibariyle inşallah yeni vagonlar gelince bu Batıkent’teki aktarmayı da kaldıracağız metroda da ulaşım sabah kadar olacak”

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.