Ankaralı çocukların yaz tatilini değerlendirebileceği mekânlar

Ankaralı çocukların yaz tatilini değerlendirebileceği mekânlar

Okulların kapanmasıyla birlikte aileler, yaz tatili boyunca çocukların kaliteli vakit geçirebilmesi için mekân arayışına başladı. Bizde başkentli çocukların eğlenerek öğrenebileceği, mutlaka görmesi gereken yerleri haberimizde derledik. İşte detaylar...

Yaz aylarının gelmesi ve okulların kapanmasıyla birlikte aileler, yaz tatili boyunca çocukların vakitlerini kaliteli geçirebilmesi için mekân arayışına başladı. Bizde başkentli çocukların eğlenerek öğrenebileceği, mutlaka görmesi gereken yerleri haberimizde derledik.

İşte, Ankara’da çocukların yaz tatilini değerlendirebileceği 5 yer;

uyun.jpg

ANKARA OYUNCAK MÜZESİ

20 Nisan 1990'da kapılarını açan Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi, Türkiye'nin oyuncak tarihine ışık tutuyor. Çocukları büyülü bir dünyaya, yetişkinleri ise çocukluğuna döndüren müze, Prof. Dr. Bekir Onur tarafından Türkiye'nin ilk oyuncak müzesi olarak ziyarete açıldı. Temel amacı, Türkiye'nin zengin kültürel mirasının bir parçası olan ve kaybolma tehdidi altında bulunan oyuncakları korumak ve geleceğe taşımak olan müze, açıldığı ilk günden bu tarafa büyük ilgi görmektedir. Cumartesi, pazar ve pazartesi günleri kapalı olan müze, hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ziyarete açık.

cin-ali.jpg

CİN ALİ MÜZESİ

Bir dönemin okul çantasından eksik olmayan Cin Ali’nin öyküsü, Cin Ali Müzesi’nde çocukluk arkadaşları ile buluşuyor. Cin Ali öyküsünü kaleme alan, Öğretmen Rasim Kaygusuz’un öğrenme metotları bulunuyor. Cin Ali Müzesi'nde birbirinden eğlenceli 12 sergi alanı bulunuyor. Müze’de kitapların içerisinden Ankara'ya, Ankara'nın içinden ise okul arkadaşınız Cin Ali'ye rastlayacaksınız. Ziyaretçiler, Müze’de kara tahtanın yer aldığı sınıfta, siyah önlüklerini giyerek ilkokul heyecanı yaşıyor. Müze, pazartesi günleri hariç her gün 10.00 - 18.00 saatleri arasında ziyaretçileri ile buluşuyor.

odtu.jpg

ODTÜ BİLİM VE TEKNOLOJİ MÜZESİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi kampüsünde yer alan Bilim ve Teknoloji Müzesi, tüm çocuklara bilimi aşılamayı amaçlıyor. Bunun yanı sıra, çocukların araştırmacı ve yaratıcı yönlerini geliştirmeleri için destek vererek, son nesil teknolojik olaylar hakkında geniş bir bilgi yelpazesi sunuyor. Müze içinde görsel olarak çocukları etkileyen birçok gösterim ile çocuklar eğlenceli vakit geçiriyor. Cumartesi ve pazar günleri kapalı olan müze, hafta içi 08.30-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor.

mta.jpg

MTA TABİAT TARİHİ MÜZESİ

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde yer alan MTA Tabiat Tarihi Müzesi, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden getirilen 5 binden fazla koleksiyona ev sahipliği yapıyor. Doğa meraklısı çocuklar tarafından büyük beğeni toplayan müze, mineralojiden canlıların tarihine, uzay ve güneş sisteminden fauna ve floraya kadar birçok farklı bölüme ev sahipliği yapıyor. Müze, bölümlerinde; jeolojik haritalar ve doğa tarihi, fosiller, mineraller gibi birçok ilginç eseri barındırıyor. Pazartesi hariç haftanın her günü 09:00 - 16:00 saatleri arasında açık.

csdvdfv.jpg

FEZA GÜRSEY BİLİM MERKEZİ

23 Nisan 1993 yılında Altınpark içinde kurulan ve Türkiye’nin ilk bilim merkezi olma özelliğini taşıyan Feza Gürsey Bilim Merkezi, çocuklar için bilim ve teknolojiyi eğlenceli bir şekilde sunuyor. Merkezde, sıvı azot gösterisi, teleskopla gözlem ve deney setleri etkinlikleri çocuklar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanıyor. Çocuklar burada eğlenirken, aynı zamanda da öğreniyorlar. Yılın her günü ziyarete açık olan merkeze bireysel ve gruplar halinde gidilebiliyor ancak grup gezilerinde randevu almak gerekiyor.

Kaynak:İlk Sayfa Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.