Ankaragücü "Umut"la güldü

Ankaragücü "Umut"la güldü

TFF 1.Lig 6. Haftasında sahasında Samsunspor'u konuk eden Ankaragücü, 89. dakikada Mehmet Umut Nayir'in attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılarak 3 puanın sahibi oldu.

Geçtiğimiz hafta Çaykur Rizespor'u deplasmanda yenerek galibiyet hasretine son veren Ankaragücü, TFF. 1. Lig'in 6. haftasında sahasında Samsunspor'u 1-0 mağlup etti. Ankaragücü'ne 3 puanı getiren golü 89. dakikada Mehmet Umut Nayir kaydetti.24 yaşındaki golcü oyuncu Ankaragücü formasıyla ligde çıktığı 3 maçta 2 gol attı. Ligde üst üste ikinci galibiyetini alan Başkent temsilcisi puanını 8'e yükseltti. Samsunspor ise 5 puanda kaldı.

BU TAKIM İYİ YOLDA
TARAFTARIMIZ HİÇ MERAK ETMESİN

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Ankaragücü teknik direktörü İsmail Kartal,  iyi mücadele ederek kazandıkları belirterek," Taraftarımız hiç merak etmesin bu performansla bu takımı çok daha iyi yerlere getireceğiz. Geçen hafta Rize'yi deplasmanda farklı yenerek bütün Türkiye'ye bir mesaj verdik. Oyunun başından sonuna kadar maçı kazanmak isteyen, futbol oynayan bir Ankaragücü vardı sahada.İlk devre her iki takım da disiplinli oynadı. İkinci yarı yaptığımız hamlelerle, fiziksel üstünlüğümüzle ve disiplinimizle maçı kazanmasını bildik. Bu galibiyeti muhteşem taraftarımıza armağan ediyorum. Yeni kurulan takımız zamana ihtiyacımız var. Hala eksiklerimiz var. Bu takım iyi yolda, taraftarımız hiç merak etmesin bu performansla bu takımı çok daha iyi yerlere getireceğiz" diye konuştu.
İlhan Parlak ve Anton Putsila’nın göstermiş olukları performansla ilgili konuşan Kartal, 2 oyuncu da tanıdığım oyuncular. Putsila bir telefonumla 2 kat para alacağı yere gitmedi ve buraya geldi. İlhan Parlak'ın nasıl bir oyuncu olduğunu biliyordum. Umarım sezon sonuna kadar böyle devam ederler.” dedi.

NDUKA 5 AY YOK

Basın toplantısında ligin 4.haftasında oynanan Balıkesirspor maçında sakatlanan Nijeryalı futbolcu Nduka Ozokwo'nu sakatlığıyla ilgli bilgi de veren Ankaragücü teknik direktörü İsmail Kartal, Nduka'nın 5 ile 6 ay sahalardan uzak kalacağını açıkladı.
 

SAMSUNSPOR  CEPHESİ
ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Samsunspor Teknik Direktörü Alpay Özalan, maçın ardından yaptığı açıklamada iyi oynadıkları ve istedikleri oyun sitilini sahaya yansıttıklarını dile getirerek, "Hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Yakaladığımız iki pozisyonu değerlendiremedik. Böyle maçlarda öncelikle gol yememiz lazım. Bunu da başardık 90. dakikaya kadar. İki tane net pozisyonumuz vardı onları değerlendirmiş olsaydık şu an farklı konuşuyor olurduk. Rakip çift santrfor oynadığı için bizim de en doğal hakkımız defansı güçlendirmek adına oyuna defans oyuncusu almaktı ve aldık. Ama bu kadar defans oyuncusu içinde gol yememiz ayrı bir soru işareti. Bence hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Oyuncularım saha içerisinde biraz öz güvenlerini kaybetmiş durumdalar. Şu anda hepimiz zor bir süreçten geçiyoruz. Büyük bir taraftara sahibiz. Daha 65. dakikada bizim oyuncularımız protestoyu kesinlikle hak etmiyor. Bu taraftar bu oyunculara sahip, sezon sonuna kadar böyle gidecek. Benim kendilerinden ricam oyunculara biraz sahip çıkmak lazım. Her şey bir galibiyete bakar. Oyuncularımın eski gücünü elde etmesi için büyük Samsunspor taraftarına ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.