Ankaragücü siftah yaptı

Ankaragücü siftah yaptı

TFF 1.Lig'in 5 . haftasında Ankaragücü, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 4-1 mağlup ederek ligde 3 puanla tanıştı.

TFF 1. Lig'de oynadığı ilk 4 haftada galibiyet alamayan Ankaragücü, ligin iddialı ekiplerinden Çaykur Rizespor'u deplasmanda 4-1 mağlup ederek taraftarına galibiyet sevinci yaşattı.
Başkent temsilcisine galibiyeti getiren golleri 11. ve 90. dakikalarda İlhan Parlak, 48. dakikada Alihan Kubalas ,89. dakikada ise Kenan Özer kaydetti. Çaykur Rizespor'un tek golünü ise 19. dakikada penaltıdan Samudıo attı. Ankaragücü ligde 5. haftada galibiyetle tanışırken puanını 5'e yükselti. Ligde oynadığı ilk 4 maçta da sahadan galibiyetle ayrılan Çaykur Rizespor ise ilk kez yenilgisini alarak 12 puanda kaldı. 

İLHAN PARLADI 

Ligde oynadığı ilk 4 haftada istediği performansı sergileyemen Ankaragücü'nün fortvet oyuncusu İlhan Parlak, Çaykur Rizespor maçında gösterdiği performans ve attığı iki golle takımına 3 puanı getirdi. Ligin 4. haftasında oynanan ve 2-1 kaybedilen Balıkesirspor maçında  taraftarların yoğun tepki gösterdiği İlhan Parlak, Rizespor maçında attığı gollerle eleştirilere cevap verdi. 11. dakikada attığı golden sonra Ankaragücülü taraftarlarının bulunduğu tribüne koşan İlhan Parlak formasında bulunan Ankaragücü logosunu öperek gol sevincini yaşadı.

GERÇEK ANKARAGÜCÜ'NÜ 
GÖSTERECEĞİZ 

Karşılaşmanın ardından Ankaragücü teknik direktörü İsmail Kartal, açıklamalarda bulundu. Rizespor deplasmanına önceki 4 haftanın değerlendirmesini yaparak geldiklerinin belirten Kartal," Kendi hatalarımız ve sıkıntılarımız yüzünden puan cetvelinde'ki yerimiz Ankaragücü takımına yakışır bir yer olmadığının farkında olduğumuzun bilincindeydik. Buradan hiç olmazsa 1 puanla dönmek istedik ancak Rizespor'u çok iyi analiz ederek istediğimiz futbolu ortaya koyarak ilk golü bulduk. Sonrasında beraberlik geldi ve ileride' yapılan hatalar çerçevesin de 4 gol bularak 3 puanı hanemize yazdırmayı başardık. bundan sonraki süreçlerde amacımız maddi sıkıntılarımızı aşıp gerçek Ankaragücü'nü herkese göstermektir" diye konuştu.

TARAFTARLARIMIZ SABIRLI OLSUN 

Yeni kurulan bir takım olmanın zorluklarını ilk 4 haftada yaşadıklarını dile getiren Kartal, "Eksik oyuncularımız bulunuyor. Takıma yeni katılan oyuncuları hazırlamaya çalışıyoruz. Takımın mali sıkıntıları var. Bu şartlar içerisinde oyuncularımız ile en iyi şekilde hazırlıyoruz. Rize'den alınacak galibiyetin bize moral vereceğini biliyorduk. Bu galibiyet bize gelecek haftaların referansı olacak. Çok daha iyi olacağız. Biz medya ve taraftarlarımız sabırlı olsun diyoruz. Geçiş dönemini az kayıpla atlatmaya çalıştık ama ilk haftalar fazla kayıp verdik." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.