Ankaragücü ait olduğu yere geldi

Ankaragücü ait olduğu yere geldi

Ankaragücü’nün 6 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıkmasını sevinçle karşılayan, sarı lacivertli ekibin eski futbolcularından Mehmet Türk Mehmet, “Takım ait olduğu yere tekrar geldi. Şimdi de ligde ait olduğu üst sıralarda yerini alacaktır” dedi.

Süper Lig’e çıkan Ankaragücü’nün yaşadığı zorlukların üstesinden taraftarının desteğiyle geldiğini belirten takımın eski futbolcularından Mehmet Türk Mehmet, “Ligde ki tek Ankara takımı biz olduk. Bu yüzden takımdaki futbolcular formanın hakkını vererek, taraftarın her zaman yanlarında olduğunu bilerek oynasınlar. Ankaragücü taraftarının takımıdır. O armayı taşımak herkese nasip olmaz. Takım ait olduğu yere tekrar geldi. Şimdi de ligde ait olduğu üst sıralarda yerini alacaktır” ifadelerini kullandı. 

ANKARAGÜCÜ ARMASI HERKESE NASİP OLMAZ

Ankaragücü’nün eski futbolcularından Mehmet Türk Mehmet Ankaragücü taraftarının hiçbir zaman takımını yalnız bırakmadığını, taraftarın takıma karşı büyük ve farklı bir sevgi beslediğini belirterek, “Ankaragücü taraftarı takıma her zaman sahip çıkar. Ankaragücü hangi ligde oynarsa oynasın taraftar her zaman takımını destek için oradadır. Ankaragücü taraftarı bilinçli taraftardır” dedi.  Ankaragücü’nde oynayan futbolculara seslenen Mehmet, “O arma herkese nasip olmaz. O armaya süper lige çıkardıkları gibi orada da taşımayı bilsinler. Ankaragücü diğer liglere düşecek bir takım değildir. Böyle bir aksaklı yaşandı fakat şimdi ait olduğu yere tekrar geldi” ifadelerini kullandı.

ÜST SIRALARDA YER ALMAYI HAK EDİYOR

Ankaragücü’nün Süper Lig’de yaşayacağı zorlukların üstesinden geleceğinin altını çizen Mehmet, futbolcuların bunun bilincinde olduğunu, takımın sadece süper lig de kalmayı değil üst sıralarda yer almayı hak ettiğini belirtti. Ankaragücü’nün kemik kadrosunu koruyarak, takviye futbolcularla takımı daha ileri seviye götürmesi gerektiğini belirten Mehmet, “Ankaragücü taraftarının takımıdır. Süper lige çıktı fakat dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Süper lige çıktığı için bundan faydalanıp çıkar sağlamak isteyen bazı şahıslar olacaktır. Yöneticiler bu fırsatçılara göz açtırmamalıdır. Fırsatçıları kulübe sokmasınlar. Yoksa takım tekrar küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Bir tane Ankaragücümüz var bu takım bir daha küme düşmesin” dedi.

TARAFTARI BÜYÜK VE SAYGIYI HAK EDEN BİR TARAFTARDIR

MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner’e kendi adına teşekkürlerini ileten Mehmet, “Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu takımı sahiplenerek hak ettiği yere getirdi. Bundan sonra kalıcı ve üst sıraları oynayan bir Ankaragücü’nü görmek istiyoruz. Süper Lig’de olan tek Ankara takımıyız. Ankara denildiği zaman ilk Ankaragücü gelir akıllara. Bu yüzden futbolcular o armanın kıymetini bilsinler. Çok büyük ve saygıyı hak eden bir armadır. Her futbolcuya nasip olmaz. Ben 10 tane kulüpte top oynadım, geçmişe dönebilsem Ankaragücü’nde başlayıp Ankaragücü’nde futbolu bırakmayı isterdim. Değeri bizde büyüktür. Bunu takımda oynayan futbolcular anlar. Çünkü taraftarı büyük ve saygıyı hak eden, futbolcuyu ateşleyen bir taraftardır” diye konuştu.

İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE HEP BERABERİZ

Ankaragücü’nün büyük takımlarla oynamayı özlediğini söyleyen Mehmet, “Gençlerbirliği’nin küme düşmesi kötü oldu ama Ankaragücü’ne olan beklentiyi artırdı. Ligde ki tek Ankara takımı biz olduk. Bu yüzden takımdaki futbolcular formanın hakkını vererek, taraftarın her zaman yanlarında olduğunu bilerek oynasınlar. Ankaragüçlü olmanın bir ayrıcalık olduğunu unutmasınlar. Hem takım hem taraftar büyük takımlarla oynamayı özledi. Yıllarca farklı takımlarda da top oynamama rağmen Ankaragücü olmazsa olmazımdır. Büyük bir camiadır. İyi günde kötü günde hep beraberiz, çünkü biz Ankaragüçlüyüz” diye konuştu.

BÜYÜK BİR CAMİADA OLDUĞUNUN BİLİNCİNDE OLMALILAR

Gelecek sezon Ankaragücü’nde hangi futbolcuları görmek istersiniz? sorusuna “Bir Ankaragüçlü olarak, Ankaragücü’nü seven formanın hakkını veren futbolcuların görmek istediğini belirten Mehmet, “Takıma geldiğinde o formayı taşıyabilen profesyonel, disiplinli futbolcuları görmek isterim. Takıma sahip çıkan, büyük bir camiada olduğunun bilincinde olan ve taraftarın her zaman yanında olduğunu unutmayan futbolcuları görmek isterim” dedi.

GÖNÜLLÜ OLARAK HİZMET ETMEK İSTERİM

Süper Lig’de kalıcı olabilmek için iskelet kadronun büyük bir kısmının korunması gerektiğini belirten Mehmet, “Araya iyi ve deneyimli oyuncular yerleştirerek, takımı yavaş yavaş eski günlerindeki performansına döndüreceksin. Hedef ilk sezon da ilk 10’un içine girebilmek olmalı. Bir anda büyük başarılar elde edilemiyor. Hedef koyarak yavaş yavaş zafere ilerleyeceklerdir” şeklinde konuştu. Sizde bu camiada görev almak ister misiniz? sorusuna ise, “Neden olmasın, bu kısmettir. Eğer futbol camiasında görev almak istersem kendi kulübüm olan Ankaragücü’nde olmak isterim, bunun karar merci ben değilim, böyle bir arayışa da giremem fakat benden böyle bir talepte bulunurlarsa seve seve gönüllü olarak hizmet etmek isterim. Çünkü Ankaragücü’ne hizmet etmek bizim görevimizdir” dedi.

FUTBOLU SPORUN GEREKTİRDİĞİ ŞEKİLDE SEVELİM

Yeni stat yapılmasının ise güzel olacağını belirten Mehmet, Ankaragücü taraftarının desteğiyle evinde kolay kolay yenilemeyeceğini, taraftarının konuk takıma büyük baskısı oluşturduğunu belirtti. Tüm sporseverlere de çağrıda bulunan Mehmet, “Futbolu sporun gerektirdiği şekilde sevelim. Çirkinleştirmeden, dozajı kaçırmadan ve bunun bir spor olduğu bilincine vararak desteklerimizi sürdürelim. Hem seyirci maçtan çıktığında mutlu olsun, hem oyuncu sahadan çıktığında mutlu olsun. Basının da burada payının büyük olduğunu söyleyen Mehmet, basının taraftarı doğru yönlendirmesi gerektiğini, yaşanan kötü hadiselerin üzerine fazla gitmemesi gerektiğini belirterek Ankaragüçlü tüm futbolculara yeni sezonda başarılar diledi. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.