Ankara’dan İstanbul Avrupa Yakasına hızlı tren seferleri başladı

Ankara’dan İstanbul Avrupa Yakasına hızlı tren seferleri başladı

İstanbul’daki Gebze-Halkalı banliyösünün hizmete girmesi Ankaralılara da ulaşımda kolaylık sağladı. Ankara Gar’dan hareket eden hızlı tren şimdi aktarmasız bir şeklide 5 saatte Avrupa yakasına ulaşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 12 Mart’ta Gebze-Halkalı banliyö hattının açılması İstanbulluları olduğu kadar İstanbul’a seyahat eden Başkentlileri de rahatlattı. YHT ile İstanbul’a gitmek isteyenler, Ankara YHT Garı'ndan sırasıyla Pendik, Bostancı ve Kadıköy Söğütlüçeşme tren durağına kadar ulaşabiliyor. Avrupa Yakası’na ulaşmak isteyenler ise saat 06.00 ve 16.25 olmak üzere günde iki sefer yapan Ankara-Halkalı hattına binmeleri gerekiyor.

ANKARA’DAN HALKALI’YA

YHT’nin hizmete girdiği günden bugüne Ankara’dan kalkan trenler; sadece İstanbul Pendik’e kadar gidiyordu. Geçtiğimiz 12 Mart’ta Gebze-Halkalı hattının açılmasının ardından bu durumda değişmiş oldu. İstanbullulara büyük kolaylık sağlayan bu hat Ankara’dan İstanbul’a gitmek isteyenlere de büyük kolaylık sağladı. Ankara ve Eryaman YHT Garı'ndan kalkan hızlı tren sırasıyla Pendik, Bostancı, Söğütlü Çeşme, Bakırköy ve en son Halkalı’da duruyor. 

AVRUPA YAKASINA GÜNDE 2 SEFER

Ankara’dan doğrudan Avrupa yakasında bulunan Bakırköy ve Halkalı duraklarına gitmek isteyen vatandaşlar sabah saat 06.00 ve öğleden sonra 16.25 seferlerine binmeleri gerekiyor. Onun dışında yapılan seferler, Kadıköy Söğütlüçeşme tren durağına kadar gidiyor. Seyahat İstanbul Avrupa yakasına 5 saat sürüyor. 

AVRUPA YAKASI 9 TL DAHA PAHALI

Standart Ankara İstanbul YHT biletleri 71 liradan satılıyor. Ancak Avrupa yakasına geçmek isteyenler 9 TL fazla ödeyerek 80 liradan Bakırköy ve Halkalı’ya ulaşabiliyor. 

Erkal ERDOĞAN/ HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.