Ankara'daki ÖHO'larda kartlı dönem

Ankara'daki ÖHO'larda kartlı dönem

Başkent’te paralı otobüs devri tarih oluyor. 2 Eylül Pazartesi’den itibaren mavi otobüslerde artık Ankarakart geçerli olacak. 

Başkent’te nakit para ile hizmet veren mavi özel halk otobüslerinin de Ankarakart ile hizmet vermesi uzun süredir konuşuluyordu. Temmuz ayının başında validatör(kart okuyucu) takılmaya başlanan mavi otobüslerde artık sona gelindi. 2 Eylül Pazartesi gününden itibaren mavi özel halk otobüslerinde nakit para devri sona eriyor. Artık Başkentliler ÖHO’lara Ankarakart ile binebilecekler. Böylece şehir içerisinde nakit parayla hizmet veren tek toplu taşıma aracı dolmuşlar olacak. 

SOMUT ADIMLAR TEMMUZ AYINDA ATILMIŞTI

Uzun süredir konuşulan mavi otobüslerin de kartlı sisteme geçişinin ilk somut adımları temmuz ayında atılmış ve bu otobüslere validatör yerleştirilmişti. Fakat bu makinelerin ne zaman çalışmaya başlayacağı ise merak konusuydu. ÖHO çalışanlarından edindiğimiz bilgiye göre bu tarih 2 Eylül Pazartesi günü. Ankara’daki bütün mavi otobüslerin geçiş yapacağını belirtti. 

SERBEST KARTLARDA TARTIŞMA YAŞANIYORDU

Nakit olarak hizmet veren ÖHO’larda serbest kart ile binmek isteyen vatandaşları bazı otobüs şoför ve muavinlerin otobüse almaması gibi sorunlar yaşanmış ve gündem olmuştu. Hatta bir şoförün 65 yaş üstü serbest kartı sahibi bir kişiyi darp ettiği görüntüler sosyal medyaya düşmüş ve konu siyasilerin de gündemine girmişti. 

BİLET KONUSU KAPANIYOR

Artık nakit para ve biletli yolcu taşımanın son bulmasını olumlu karşılayan vatandaşlar, “Gerçeği söylemek gerekirse bazı muavinler bilet kesmiyor. İsteyene ters cevap veriyordu. Bilinçli vatandaş böyle şeyler yaşamak istemiyordu. Artık kart sayesinde bilet derdi olmayacak. Vatandaş ve esnaf birbiri ile muhatap olmadan yoluna bakacak. Makineden kaçış yok” diye konuştu. 

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.