Ankara’daki meşhur köfteci at eti yedirmişti: Nasıl ortaya çıktığı belli oldu

Ankara’daki meşhur köfteci at eti yedirmişti: Nasıl ortaya çıktığı belli oldu

Ankara Altındağ’da bulunan ve müşterilerin uğrak noktası olan "Bizim Köfteci" isimli mekân, şok edici bir iddia ile gündeme gelmişti. Köftecinin at eti yedirdiğinin nasıl ortaya çıktığı belli oldu. Bir kişinin dikkati, onlarca insanı tehlikeden kurtardı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı listede adı bulunan ve müşterilerine tek tırnaklı hayvan eti yedirmesiyle gündeme gelen Bizim Köfteci, günlerdir tartışma konusu. İşletmeciler tarafından iddialar kabul edilmese de mekândaki etlerin at ya eşek eti olduğunun nasıl ortaya çıktığı belli oldu. Bölge esnafının anlattığı bilgilere göre; olayın perde arkasında, işletmeye müşteri olarak gelen bir doktorun dikkati yatıyor. Yediği etin tadından ve dokusundan şüphelenen doktor, kendi inisiyatifiyle harekete geçti. İşletmeden aldığı et örneğini ilgili makamlara ileterek, detaylı bir inceleme talebinde bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda, doktorun şüphelerinin yersiz olmadığı ortaya çıktı. Alınan numunelerin at veya eşek eti olduğu tespit edildi.

bizim-kofteci-2.jpg

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, konuyla ilgili bir liste yayınlayarak "Bizim Köfteci"nin adını bu listede belirtti. Ancak, işletme sahipleri iddiaları kabul etmezken, hukuki sürecin devam ettiği bildirildi.

Şu anda devam eden hukuki sürecin sonuçları merakla bekleniyor. Olayın aydınlatılması, sadece bu işletme özelinde değil, genel olarak gıda sektöründeki denetim ve kontrol mekanizmalarının gözden geçirilmesine yol açabilir. Ankara'da yaşanan bu skandal, tüketicilerin güvenini sarsmakla kalmayıp, gıda sektöründeki etik standartların ve yasal düzenlemelerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililerin konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturması devam ediyor.

bizim-kofteci-3.jpg

NE OLMUŞTU?

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden firmalara yönelik inceleme başlatmış, sonucunda da taklit ve tağşiş yapan firmaların adını, sattıkları sahte gıda ürünleriyle birlikte tek tek açıklamıştı. Listede 400’den fazla mekan ve ürün kamuoyu ile paylaşılırken, Ankara’daki meşhur Bizim Köfteci de listede yerini almıştı. Meşhur köftecinin köftesinde pişmemiş ve tek tırnaklı et tespit edilmişti.

İŞLETME SAHİBİ İDDİALARI KABUL ETMİYOR

“Bizim Köfteci” yetkilileri, yapılan iddiaları kabul etmeyerek, menülerinde tek tırnaklı hayvan eti bulunmadığını savundu. İşletmenin avukatı, çalışanlara konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamaları yönünde talimat verdi. İşletme yetkililerinin, "Böyle bir durum olsaydı dükkanımız kapatılırdı. Bu iddiaları kabul etmiyoruz. Menümüzde tek tırnaklı hayvan eti bulunsaydı iş yerimiz kapatılırdı. Biz çalışmaya devam ediyoruz. Demek ki bu iddialar gerçek değil" şeklinde savunma yaptığı öğrenildi.

bizim-kofteci-4.jpg

İŞLETMECİLERİN İDDİASI 2023’TE

Edinilen bilgilere göre, işletmeden alınan 2023 yılına ait numunelerde tek tırnaklı hayvan etine rastlanırken, 2024 yılında alınan numunelerde böyle bir durumun olmadığı belirtildi. İşletme yetkilileri, bu durum karşısında gerekli hukuki işlemleri başlattıklarını ifade etti. Öte yandan restoran işletmesinin çalışmaya devam ettiği, müşterilerine hizmet vermeyi sürdürdüğü öğrenildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.