Ankara'daki mazgal hırsızlarına suçüstü

Ankara'daki mazgal hırsızlarına suçüstü

Gazetemizin ‘Mazgal Soygunu’ manşeti üzerine hızla harekete geçen ASKİ ekipleri, Başkent’in çeşitli noktalarında operasyon başlattı. Mazgal, rögar ve yağmur suyu ızgaralarını çalmaya çalışan hırsızlara suçüstü yapıldı.

Gazetemizin hafta başında gündeme getirdiği “Mazgal Soygunu” haberi ses getirdi. Haberimizin ardından mazgal hırsızlığı yapan zanlılara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı AKSİ ekiplerince geniş çaplı operasyonlar başlatıldı. Ekiplerce Başkent’in cadde ve sokaklarında bulunan rögar kapakları ile yağmur suyu ızgaralarını çalarak hurda niyetine satan hırsızlara suçüstü yapıldı. Güvenlik kameralarından kimliği tespit edilen zanlılar uzun bir takip sonucu yakalanarak, emniyet güçlerine teslim edildi. 

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI 

toy_1602.jpg

 ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, suçüstü yakalanan hırsızlar hakkında hukuki işlemin başlatıldığını ifade ederek vatandaşlara da hırsızlık olaylarını bildirmeleri konusunda çağrıda bulundu. Bu hırsızlık olayıyla ASKİ’nin maddi kayba uğradığını vurgulayan Kınacı, geçtiğimiz günlerde bu hırsızlık olayına karışan bir kişinin yargılandığı davada 2 yılı aşan hapis cezası aldığını açıklayarak, bu tür hırsızlıkların kamu malı hırsızlığına girdiğini ve ağır cezai yaptırımları olduğunu hatırlattı.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Kınacı, alınan tüm önlemlere rağmen her yıl binlerce kanalizasyon rögar kapaklarının ve yağmur suyu ızgaralarının çalınarak satıldığını söyleyerek, “Herkesin can ve mal güvenliğini tehlikeye atan bu hırsızların yakalanmaları için gördüğünüz her yerde Emniyet güçlerine, Zabıta’ya ve ALO 153 hattına bildirmenizin bir vatandaşlık görevi olduğunu unutmayın” dedi.  

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.