Ankara'daki 'Acil Toplanma Alanları' nerede ve kaç tane?

Ankara'daki 'Acil Toplanma Alanları' nerede ve kaç tane?

Ankara'daki 'Acil Toplanma Alanları' nerede ve kaç tane? Deprem başta olmak üzere olası bir afet durumlarında AFAD tarafından belirlenen Ankara’daki acil toplanılacak alanların sayısı son 3 yılda 346’dan bin 681’e yükseldi.

Ankara'daki 'Acil Toplanma Alanları' nerede ve kaç tane?

Ankara’da son 1 hafta içerisinde orta büyüklükte 4 farklı deprem meydana geldi. Son günlerde sırasıyla Mamak, Kahramankazan, Akyurt ve Yenimahalle merkezli yaşanan ve diğer ilçelerde de hissedilen depremlerin art arda yaşanması Başkent’te korku ve paniğe neden oldu. Vatandaşlar deprem ve sel başta olmak üzere olası bir afet durumlarında toplanacak kendilerine en yakın güvenli yerleri aramaya başladı. Ankara Afet Müdahale Planı’nda yer alan bilgilere göre 1956 ile 2016 yılları arasında Ankara’da 55 kez farklı artçılarda deprem meydana geldi. 

SON 3 YILDA 5 KAT ARTTI 

Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün 2016’da hazırladığı ‘Ankara Afet Müdahale Planı’na göre Başkent’te, 346 toplanma alanı bulunuyor. AFAD yetkililerinden edinilen bilgilere göre aradan geçen 3 sene içerisinde bu toplanma alanı sayısı bin 500’ü geçmiş durumda. Ankara Valiliği ise Bilgi Edinme Hakkı kapsamında Başkent’teki toplanma alanlarının sayısıyla ilgili geçtiğimiz aylarda sorulan bir soruya afet durumlarında Ankaralıların toplanabileceği bin 681 adet alan olduğunu açıklamıştı. Ulaşımın kolay olabileceği yerler olan toplanma alanları arasında çok sayıda çocuk oyun ve dinlenme parkı, okul bahçesi, cami avlusu, pazar yerleri, üniversite stadyumları, bazı AVM otoparkları ve boş alanlar bulunuyor. 

E- DEVLET’TEN EN YAKIN TOPLANMA ALANINI BULABİLİRSİNİZ

AFAD tarafından belirlenen toplanma alanları dikilen tabelalarda vatandaşın bilgisine sunuluyor. Toplanma alanları e-Devlet sistemi üzerinden il, ilçe ve mahalle bilgisi girerek de öğrenilebiliyor. 

ankaradaki-acil-toplanma-alanlari,-nerede,-kac-tane,,,.jpg

KOCATEPE CAMİ AVLUSU, GENÇLİK PARKI…

Ankara’yla özdeşleşen yerlerinde de bulunduğu kent merkezindeki acil toplanma alanlarından bazıları şöyle: Gençlik Parkı, Altınpark, Hacı Bayram Parkı Veli Parkı, Kurtuluş Parkı, Kocatepe Cami Avlusu, Seğmenler Parkı, Botanik Parkı, Kucağız Parkı, Gökçek Parkı, Harikalar Diyarı, Beştepe Cami, Alparslan Türkeş Parkı…

ANKARA FAY HATLARI TARAFINDAN ÇEVRELENMİŞ DURUMDA

Ankara’nın dört tarafı kuzeyden Kuzey Anadolu Fay Zonu, güneydoğudan Akpınar fayı, güneyden Tuz Gölü Fay Zonu, doğudan Kırıkkale- Erbaa fayı ve güneybatıdan Eskişehir Fay Zonu tarafından çevrelenmiş durumda. Ankara kent merkezi adı geçen bu faylara 60 - 80 km uzaklıkta yer alıyor. Ankara İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü tarafından 2016’da hazırlanan Ankara Afet Müdahale Planı’nda yer alan bilgilere göre Ankara’da il sınırlarının yüzde 8’i I. derece, yüzde 21’i II. derece, yüzde 32’si III. derece ve yüzde 38’i IV. derece deprem bölgesi içinde bulunuyor.

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.