Ankara’daki 36 milletvekilinin yaş ortalaması 53 oldu

Ankara’daki 36 milletvekilinin yaş ortalaması 53 oldu

Yeni yasama döneminde, Başkent’te en genç vekil AK Parti’den 26 yaşındaki Zeynep Yıldız olurken, en yaşlı vekil ise, İYİ Parti’den 71 yaşındaki Durmuş Yılmaz oldu.

24 Haziran seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre Başkentten meclise giren vekillerin yaş ortalaması 53,3 olurken en genç üye 26 yaş ile AK Parti Milletvekili Zeynep Yılmaz oldu. Meclisin en yaşlı üyesi 71 yaşındaki İYİ Parti milletvekili Durmuş Yılmaz olurken, başkentten mecliste giren vekillerin hepsinin üniversite mezunu olduğu ve hukuk, tıp ve akademisyenlerin sayısının çok olduğu görüldü.

AK PARTİ’NİN YAŞ ORTALAMASI 49

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre Ankara’da toplam 36 milletvekili sayısının 15’i AK Parti’den, 10’u CHP’den, 5’i MHP, 5’i İYİ Parti ve 1’i HDP’den seçildi. Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara’dan meclise giren milletvekillerinin yaş ortalaması 53,3 olurken, üyelerinin yaş ortalaması en düşük olan parti 49 yaş ile AK Parti oldu. AK Parti’yi 52 yaş ortalaması ile MHP takip ederken, MHP’yi 55 yaş ortalaması ile CHP takip etti. CHP’yi Ankara’dan tek milletvekili çıkaran HDP 57 yaş ortalaması ile takip ederken, en yüksek yaş ortalaması olan parti ise 63 ile İYİ Parti oldu.

5’İ SERBEST ÖZEL MESLEK DALINDA

Milletvekili mesleklerine baktığımızda ise AK Parti’nin Ankara’dan çıkardığı 15 milletvekilinin 5’i serbest özel meslek dalında iken, 2 avukat, 2 ekonomist, 2 öğretmen ve 2 akademisyen, 1 doktor ve yönetici olarak belirlendi.

HUKUK VE TIP DALI AĞIRLIKLI

MHP’nin Ankara Milletvekillerine baktığımızda ise 2 iş adamı, 1 öğretim üyesi, 1 ekonomist ve 1 eczacı olmak üzere meclisteki yerini aldı. CHP’nin Ankara milletvekillerine baktığımızda ise 2’si hukuk olmak üzere, 4’ü doktor, 1 ekonomist, 1 eczacı ve 2 eğitimci meclisteki yerini aldı.

EN GENCİ AK PARTİ’DEN, EN YAŞLISI İYİ PARTİ’DEN

İYİ Parti’nin Ankara’dan çıkardığı 5 milletvekilinin meslek dallarına baktığımızda ise 2 akademisyen, 1 mühendis, 1 ilahiyatçı ve 1 bankacı olarak meclisteki yerini aldı. HDP’nin Ankara’dan meclise gönderdiği tek vekilin meslek dalı ise hukuk oldu. Ankara’dan meclise giren en genç vekil ise Ak Parti’den çıkarken, 26 yaşındaki vekil Zeynep Yılmaz oldu. Meclise Başkentten giren yaşı en yüksek olan vekil ise İyi Parti’den 71 yaşındaki Durmuş Yılmaz oldu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.