Ankara’da yerli ve milli projelerin merkez üssü: Atak Helikopteri ve Altay Tankı burada üretiliyor

Ankara’da yerli ve milli projelerin merkez üssü: Atak Helikopteri ve Altay Tankı burada üretiliyor

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, “Atak Helikopteri, Hürkuş, Hürjet, KAAN ve Altay Tankı Kahramankazan’daki fabrikalarda üretiliyor. Yerli ve milli projelerin merkez üssüyüz.” diye konuştu.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda fikir emekçileri ile buluştu. İlçe sınırları içerisinde, belediye binasının arkasında bulunan Engelsiz Kafe’de gazeteciler ile kahvaltı yapan Serhat Oğuz, basın mensuplarının bayramını kutladı. Yemeğin ardından Kahramankazan’ın iktisadi, siyasi ve sosyal durumu hakkında açıklamalar yapan Oğuz, ilçedeki sanayi yatırımları ile ilgili önemli bilgiler verdi.

6.jpg

“YERLİ VE MİLLİ PROJELERİN MERKEZ ÜSSÜYÜZ”

Kamuya bağlı savunma sanayii şirketlerinin büyük yatırımlarını Kahramankazan’da hayata geçirdiklerini vurgulayan Serhat Oğuz şunları kaydetti:

“Yerli ve milli projelerin merkez üssüyüz. Bakın tank palet fabrikası malumunuz Sakarya’ya kurulacaktı. Sonrasında bir şeyler oldu, iptal edildi. Biz de bir dosya sunduk, dedik ki tank palet fabrikası Kazan’a yakışır. Niye? Yerli ve milli projeler burada hayat buluyor.

Bugün BMC 1 milyon metrekarelik alanda fabrikayı kuruyor. Nereye kuruyor? Milli muharip savaş uçağının üretildiği yerin tam karşısına kuruyor. Biz milli ve yerli projelerin merkez üssüyüz derken slogan atmıyoruz, gerçeği söylüyoruz. Atak Helikopteri burada üretiliyor, Hürkuş burada üretiliyor, Hürjet burada üretiliyor, KAAN burada üretiliyor, Altay Tankı burada üretiliyor”

4.jpg

ANKARA’NIN EN BÜYÜK VİZYON PROJESİ

Ağustos ayında yapılacak meclis toplantısıyla beraber büyük bir çalışmanın startını vereceklerini söyleyen Oğuz, Ankara’nın en büyük vizyon projesini hayata geçireceklerini ifade ederek, “Önümüzdeki günlerde yeni bir çalışma yapıyoruz. O bölgede devasa bir alanın planlamasını yapıyoruz. Çalışmamızın ismi Büyük Ankara Kahramankazan Teknoloji Vadisi olacak.

Az önce bahsettiğim o üçgene kurulacak. Buraya gelmek isteyen o kadar çok sanayi aktörü var ki, onlara büyük alanlar açmamız lazım. 5-10 dönümlük yerler istemiyorlar. 50-100 dönümlük alanlarda savunma sanayii üretimi yapmak istiyorlar. Bu ihtiyaçları karşılayacak büyük bir çalışmanın startını ağustos meclisimizden itibaren inşallah vermiş olacağız” diye konuştu.

1.jpg

“ANKARA’NIN 1 NUMARASI OLACAĞIZ”

Kahramankazan’ın kısa sayılabilecek bir süre önce termal turizm alanı ilan edildiğini söyleyen Oğuz, bu alanda yakın gelecekte büyük bir atılım yapacaklarını belirterek, “Depremin ikinci haftasında sayın cumhurbaşkanımıza bir dosya arz etmiştim. Turizmde Ankara’nın göz bebeğiyiz. Başkentte termal turizm yapan ilçelerimiz var. Hepsi de bizim için çok kıymetli fakat biz iddialıyız.

Göreceksiniz termal turizmde önümüzdeki 5 yılda Ankara’nın 1 numarası olacağız. Soğulcak bölgesi komple termal turizm ve yatırım alanı ilan edildi. Şimdi oraya yatırımcılar geliyor, muhteşem bir yer olacak orası. Hem termal sağlık turizmi olacak hem de bungalov evler olacak. Devremülkler olacak, konutlar inşa edilecek. Turizm bakanımızın sağ olsun bu çalışmalarda ciddi manada katkıları oldu” şeklinde konuştu.

3.jpg

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN İLÇESİ

Serhat Oğuz konuşmasının devamında pandemi dönemindeki durgunluğa rağmen Kahramankazan’ın büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, “Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilçesiyiz. Sosyoekonomik gelişmişlik endeksine göre bulunduğu bölgeyi 11 puan artıran tek belediyeyiz. 85. sıradaydık 74’e atladık. Ankara’nın en hızlı büyüyen 6. ilçesiyiz.

Pandemiye girerken Kahramankazan’da 3250 tane vergiye kayıtlı işletme vardı. Bugün vergiye kayıtlı işletme sayısı 7000’i geçti. Biz ekonomik olarak yüzde 100 büyüdük. Kahramankazan kabına sığmayan bir delikanlı. Ankara’nın en delikanlı ilçesiyiz diyorum. Hani bu yanlış anlaşılmasın. Altını çiziyorum, delikanlılıktan kastım genç bir yaşta olmak değil. Hızlılık ve dinamizm açısından baktığımızda Ankara’nın en delikanlı ilçesiyiz diyoruz. Bunlar bizi heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.

5.jpg

“ZARAR ETMEDEN DE TİCARET YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTERDİK”

Belediye olarak KazanBelNet projesine önem verdiklerini söyleyen Oğuz, bu projeyle beraber kamu kurumlarının zarar etmeden de ticaret yapabildiklerini gösterdiklerini ifade ederek, “KazanBelNet’te 30 kişi çalışıyor. 6000 bin abonesi var. Arkadaşlarım ne kadar çok abone yaparsa o kadar iyidir. Kahramankazan’daki 400 tane sanayi kuruluşunun internetini biz veriyoruz. Mamak Belediyesinin internetini biz veriyoruz, Altındağ aynı şekilde.

Ak Parti İl Başkanlığı’nın da internetini yine biz veriyoruz. Lisans alırken sayın bakanımıza söz vermiştim. Türkiye çapında bir lisans aldık, İstanbul’da da bu işi yaparız Ardahan’da da. Fakat biz kurumsal abonelikler dışında Kazan dışına çıkmayacağız dedik, çıkmıyoruz. Amacımız burada salt ticaret değil. Belediyelerin zarar etmeden de ticaret yapabileceğini, kamu kurumlarının zarar etmeden ticaret yapabileceğini göstermek istedik” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum