Ankara'da üretiliyor: 16 ülkeye ihraç ediliyor...

Ankara'da üretiliyor: 16 ülkeye ihraç ediliyor...

Coğrafi işaret tescilli meşhur Kalecik Karasından yapılan şarap Dünya pazarında satışa sunuluyor. Toplamda 16 ülkeye ihraç edilen Kalecik Karası şarabında, listenin başında Amerika, Almanya, Kanada ve Hollanda yer alıyor.

Coğrafi işaret tescilli meşhur Kalecik Karasından yapılan şarap Dünya pazarında satışa sunuluyor. Toplamda 16 ülkeye ihraç edilen Kalecik Karası şarabında, listenin başında Amerika, Almanya, Kanada ve Hollanda yer alıyor.

Coğrafi işaret tescilli meşhur Kalecik Karasından yapılan şarap Dünya pazarında satışa sunuluyor. Toplamda 16 ülkeye ihraç edilen Kalecik Karası şarabında, listenin başında Amerika, Almanya, Kanada ve Hollanda yer alıyor. Kalecik Karası şarabı ve ihraç edildiği ülkeler hakkında gazetemize konuşan Ahmet Ay, “Biz Kalecik Karasından beyaz, rose şampanya hem sek şarap hem mahzen serisi yapıyoruz. Bu Kalecik Karasına çok değer verdiğimizi gösteriyor. Bizim için özel bir üzüm ve özel bir şarap” dedi.

16 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR
Dünyanın birçok yerine meşhur Kalecik Karasından yapılan şarabın ihraç edildiğini belirten Şarap üretim müdürü Ahmet Ay, “Yaklaşık 850 dönüm bağ arazimiz var. Bunun yüzde 60’ını Kalecik Karası oluşturmaktadır. Bölgenin en büyük şarap üreticilerinden biriyiz. 2016 yılından beri bu bölgede şarap üretiyoruz. Yaklaşık 16 ülkeye ihracatımız var. En çok ihracat yaptığımız ülkelerin arasında Amerika, Almanya, Kanada ve Hollanda yer alıyor. Bu 4 ülke en çok ihracat yaptığımız ülkeler. Başlıca Kalecik olmak üzere Hasan Dede olmak üzere yerel üzümlerden yapılan şaraplara önem veren bir firmayız. 2016 yılından beri Kalecik Karasından şarap yapıyoruz. 2019 yılından itibaren de şampanyaya başladık. Türkiye'nin beyaz ve rose olma kaydıyla ilk geleneksel yöntemleri ile şampanya yapıyoruz” diye konuştu.

EL DEĞMEDEN ÜRETİLİYOR
Kalecik karasından yapılan şarap üretimi hakkında bilgi veren Ay, “Şarap üretimi fermantasyon süreciyle başlıyor. Fermantasyon sürecimiz yaklaşık olarak 2 ila 3 hafta civarında sürüyor. Daha sonrasında şarabın belli bir yıllandırılma durumu var. Bu da 2 ve 3 yıl üzerinde bir yıllandırmayla birlikte oluyor. Şarap üretim tekniğinde bazı şaraplarımız var. Bu şarapların oluşumu 5 yılı buluyor. Fermantasyonu hızlandıracak hiçbir ürün kullanmıyoruz. El değmeden fabrikada şarapların üretimini gerçekleştiriyoruz. Şarap üretimimizdeki süreç kısaca bu şekilde” ifadelerine yer verdi.

"BİZİM İÇİN KALECİK KARASI ÇOK ÖNEMLİ"
Kalecik Karasından birçok çeşit ürün yapıldığını söyleyen Ay, “Türkiye'de oldukça iyi konumdayız. Yaklaşık büyük çerçevesinde ilk firma arasındayız. Genellikle şarap tüketicileri Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde daha çok yoğunlukta. İç pazarda da biz bu bölgelerde biraz daha aktifiz. İç Anadolu'dan ziyade, şimdi şöyle Kalecik Karası’nın kendine özel bir aroması ve kalitesi var. Bizim için Kalecik Karası çok önemli. Biz Kalecik Karasından beyaz, rose şampanya hem sek şarap hem mahzen serisi yapıyoruz. Bu Kalecik Karasına çok değer verdiğimizi gösteriyor. Bizim için özel bir üzüm ve özel bir şarap” şeklinde konuştu.

Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum