Ankara’da teleferik dönemi sona erdi: Sökülüp satılacak

Ankara’da teleferik dönemi sona erdi: Sökülüp satılacak

Yıllardır Ankaralılara toplu ulaşım hizmeti veren Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı için ABB Meclisi’nden karar çıktı. Teleferik sisteminin sökülüp satılmasına karar verildi. Böylece Başkentte teleferik dönemi sona erdi.

Yaklaşık 10 yıldır Ankara’da toplu ulaşım hizmeti veren Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı, Nisan ayında Mimarlar Odası’nın 2013’te açtığı dava sonucunda süresiz olarak yolcu taşımacılığına kapatılmıştı. Aylardır kullanılmayan teleferik hattıyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önemli bir karar alındı. Buna göre, teleferik hattı sökülecek, satılacak ya da hibe edilecek. Böylece Ankara’da 10 yıldır devam eden teleferik dönemi sona ermiş oldu.

kecioren.jpg

BELEDİYE MECLİSİ’NDE GÜNDEME GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı ve tesisi ile ilgili Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu gündeme geldi. Rapor hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, teleferik hattının kapatılması, mevcut tesisin ve ekipmanların sökülmesi, satılması, hibe edilmesi için EGO Genel Müdürlüğü’ne yetki verilmesinin talep edildiğini söyledi.

fatih-unal.jpg
AK Parti Keçiören ve ABB Meclis Üyesi Fatih Ünal

“5 YILDIR DÜZGÜN ÇALIŞMIYOR”

Teleferik hattının son 5 yıldır düzgün bir şekilde çalıştırılmasını iddia eden Fatih Ünal, “Teleferik hattı düzenlenebilir ve çalıştırılabilirdi” dedi. Belediyenin, teleferik hattının sökülüp satılması için yetki istediğini söyleyen Ünal, “Biz burada halkımızın talebiyle teleferik hattının çalıştırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

abb-001.jpg

AYLIK 9.3 MİLYON LİRA ZARAR

ABB Meclisi Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Başkanı ve CHP Elmadağ Meclis Üyesi Burak Koç, teleferik hattının aylık giderinin 10 milyon lira, gelirinin 700 bin TL olduğunu belirtti. Koç, teleferik hattının aylık 9.3 milyon lira zarar ettiğini söyledi.

Teleferiğin bakım onarım ve teknik desteğin hattı yapan İtalyan firmaya ait olduğunu ifade eden Koç, arızaların görüntülü konuşma yapılarak belediye ekipleri tarafından giderildiğini açıkladı. 10 yıllık bakım sözleşmesinin de sona erdiğini belirten Koç, teleferiğin günlük taşıma kapasitesinin 72 bin olduğunu ancak 6 ila 7 bin kişiyi taşıdığına dikkati çekti.

teleferik.jpg

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

AK Parti ve CHP grubunun açıklamalarının ardından Belediye Meclisi’nde oylamaya sunulan rapor, oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece Ankara’da 10 yıldır süren teleferik dönemi resmen sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.