Ankara'da otoparklara talep çok park az

Ankara'da otoparklara talep çok park az

Büyükşehir'e bağlı otoparklarda 1 TL ücret uygulamasıyla tek arabalık boşluk kalmadı. Otopark görevlileri, artan talebi karşılayamadıklarını belirtirken, vatandaşlar da otopark sayısının artırılmasını istiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait Başkent genelindeki otoparklarda geçtiğimiz 12 Mart'tan itibaren '1 TL ücret' uygulamasına geçilmişti. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan bu devrim niteliğindeki karar sonrası Büyükşehir'e bağlı 20'den fazla hizmet veren otoparklarda fiyat tarifelerinin değişmesi sonucu aşırı bir yoğunluk oluşmaya başladı. Söz konusu 1 liralık otoparklar günün ilk saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Büyükşehir'in şirketi olan BELTAŞ A.Ş.'nin otopark çalışanları, çok yoğun olduklarını hatta bu artan talebi karşılayamadıklarını belirtti. 

20'DEN FAZLA OTOPARK BULUNUYOR

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Başkent genelinde 20'den fazla irili ufaklı otopark bulunuyor. Bu otoparklar Büyükşehir'e bağlı BELTAŞ tarafından işletiliyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde onaylanan, Büyükşehir otoparklarında 1 TL ücret uygulaması sonrası, biz de söz konusu birkaç otoparkı yerinde inceledik, oluşan yoğunlukla ilgili otopark görevlilerinden bilgi aldık. 

OTOPARKTA BOŞ YER BULMAK ZORLAŞTI

1 TL ücret uygulamasının uygulandığı noktalardan biri olan Ulus Modern Çarşı otoparkı günün ilk saatlerinden itibaren dolup taşıyor. Esnafların ve bankaların yoğun olduğu bölgedeki otoparkta saat 9'dan sonra yer bulmak bir hayli zorlaşıyor. Otopark görevlileri, otoparkın dolu olduğunu araç sürücülerine belirtmek için otopark girişine üstünde "otopark dolu" yazılı plastik bariyer koyuyor.  Otopark görevlileri, otoparktaki sirkülasyonun bir hayli az olduğunu belirtiyor. Çevredeki vatandaşlar otoparklarda 1 TL ücret uygulamasından bir hayli memnun olduklarını; ancak belli bir saatten sonra otoparkta yer bulamadıklarını  belirterek, yetkililere yeni otoparkların açılması için çağrıda bulunuyor.    

TALEP GİDEREK ARTIYOR

Necatibey Caddesi üzerindeki yol boyu otoparkı ile Demirtepe'deki 1 TL'lik otoparkta da bir hayli yoğunluğun yaşandığı görülüyor. Araçların ikişer sıra halinde park ettiği fotoğraf karelerine yansıyor. Yol boyu neredeyse hiç boş yer olmadığı görülüyor. Turkuaz mavisi yelekli otopark görevlileri, ücret değişikliğinin ardından otopark talebin yüzde 100'den fazla arttığını, bu talebe de karşılık veremediklerini kaydediyor.  

SÜRÜCÜLERİN YENİ OTOPARK TALEBİ...

Bu noktada da araç sürücüleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'ya seslenerek, "Mustafa Başkanımız çok güzel bir uygulamayı hayata geçirdi; ancak şimdi de boş otopark bulmakta zorlanıyoruz. Yeni otoparklar istiyoruz" dedi. 

OTOPARK TARİFESİ 12 MART'TAN İTİBAREN DEĞİŞTİ

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12.03.2018 tarih ve 332 No'lu kararı uyarınca otopark tarifesi "0 - 1" saat ücretsiz, "1 - 24" saat 1 TL olarak uygulanmaya başlamıştı.  Zabıta ekipleri tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne ait tüm otoparklarda tarife değişikliğine ilişkin bilgilendirme pankartları asılmıştı.

1 TL olan otoparkların listesi

* Rüzgarlı Fuat Börekçi Caddesi ile bağlantılı cadde ve sokaklar.

* Esenboğa Havalimanı girişindeki otopark.

* Beypazarı yol boyu otoparklar.

* Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye kampüsü içi.

* Podium AVM önü.

* Kale Yeni Hayat otoparkı.

* Kentpark AVM önü.

* Hanımeli sokak otoparkı

* Ulus’ta yıkılan Modern Çarşı açık otoparkı.

* Necatibey’deki yol boyu otoparklar.

* Hacıbayram çok katlı otopark.

* Rüzgarlı çok katlı otopark.

* Göksu açık otoparkı.

* Gençlik Parkı açık otoparkı.

* 50. Yıl Parkı açık otoparkı.

* Dikmen Vadisi 2. Etap Tavacı Recep Usta açık otoparkı.

* Sıhhiye Aksu köprü altı açık otoparkı.

* Bahçelievler semt hali üstü otoparkı.

* Mogan Gölü açık otoparkı.

* Tandoğan metro istasyonu arkası açık otopark.

* Kocatepe çok katlı otopark.

* Toptancı Hal içi açık otoparkı

Osman AKDOĞAN/HABERVATKİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.