Ankara’da okullar denetime alındı

Ankara’da okullar denetime alındı

Etimesgut Belediyesi zabıta ekipleri 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçe genelindeki okul kantinlerinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

Etimesgut Belediyesi Zabıta ekipleri, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçe genelindeki okul kantinlerinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Öğrencilerin sağlığını korumak ve hijyen standartlarını yükseltmek amacıyla yapılan denetimler, resmi ve özel olmak üzere toplam 131 okulda uygulandı.

etimesgut-2.jpg

DENETİMLER SÜRECEK

Bir hafta süren denetimlerde kantinlerde ruhsat, gıda güvenliği ve hijyen kontrolleri titizlikle yapıldı. Öğrencilerin sık alışveriş yaptığı ürünler ayrıntılı olarak incelenirken, sağlığa zararlı olabilecek yiyecek ve içeceklerin satışına izin verilmedi. Denetim sırasında tespit edilen eksiklikler belediye ekiplerince raporlandı ve kantin işletmecilerine gerekli uyarılar yapıldı.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri öğrencilerin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kantin hizmetlerinden faydalanabilmesi için denetimlerin düzenli olarak sürdürüleceğini belirtti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.