Ankara’da müjde günü

Ankara’da müjde günü

AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün 19 Mayıs Stadı’nda düzenlenecek olan partisinin mitinginde Başkentlilere birçok müjde vermesi bekleniyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankaralılara ile 19 Mayıs Stadı'nda buluşacak. Yüzbinlerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan Büyük Ankara Mitingi, aynı zamanda 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen son etkinlik olma özelliğini de taşıyor.
AK Parti, Ankara mitingini, toplam 20 bin kişi kapasiteli 19 Mayıs Stadı'nda düzenleme kararı aldı. Miting, bugün saat 16.00'da başlayacak. Miting, aynı zamanda 82 yıllık 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen son etkinlik olma özelliğini de taşıdığı için Ankara tarihi bir günü daha yaşamış olacak. Saat 16.00'da başlayacak olan miting ile yeni yapılacak olan stadyumunda startı da verilecek.

19 MAYIS YIKILACAK

19 Mayıs Stadı'nın yıkılmasına ilişkin projede sona gelindi. Daha önce Eskişehir yoluna yapılması planlanan yeni stadyum projesinden vazgeçilmiş, mevcut 19 Mayıs Stadı'nın yıkılarak yerine 41 bin 923 bin kişilik yeni stadyum yapılması kararı alınmıştı. Stadın altında amatör kulüplere tahsis edilen odalar boşaltıldı. 19 Mayıs Stadyumu'nu kullanan 50 amatör kulüp ise; Maltepe'de Milli Emlak'tan tahsis edilen binaya yerleştirildi. Stadyumun yıkım ihalesine 30'a yakın firma katıldı. İhaleyi kazanan firma, Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürlüğü'ne yaklaşık 3,5 milyon ödeme yapacak. Stadın yıkımı ise ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalandıktan 5 gün sonra başlayacak.

ANKARA İHYA OLACAK

Geçtiğimiz haftalarda Ankara Kapalı Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ak Parti'nin seçim beyannamesi, Başkentlileri ayrıca memnun etmişti. Beyannameye göre; Ankara'ya 5 yeni metro hattı, 2 yeni kent müzesi yapılacak. Ankara'ya yapılacak olan yeni metro hatları; AKM-Gar-Kızılay Metro hattı; Etlik Hastaneleri hattı; Gar-Kuyubaşı hattı; AŞTİ ve ODTÜ ANKARAY hattı ile Doğu Çevre Yolu hattı olarak planlandı. Yeni kent müzeleri ise; AKM'ye yapılacak olan Türkiye Uygarlıklar Müzesi ile Kahraman Kazan'a yapılacak olan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi. 

TAM ORTASINDA 19 MAYIS OLACAK

Erdoğan'ın açıkladığı projeler arasında Millet Bahçesi de yer alıyor. Tam ortasında 19 Mayıs Stadı'nın yer aldığı Hipodrom alanına Türkiye Uygarlıklar Müzesi adıyla, ülkenin her köşesinden eserlerin yer alacağı dev bir külliye kurulacak. Külliye'nin tamamlayıcısı olarak önce çıkan AKM Konser Salonu Projesi'ne göre de, Adliye Sarayı ile Gençlik Parkı arasındaki AKM alanının dördüncü bölgesine iki konser salonunun yanı sıra müzik çalışma odaları, kayıt stüdyoları, fuayeler, kafeterya ve kapalı otopark gibi mekânlar da inşa edilecek.
 

Ankara için müjde vakti

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün düzenlenecek olan Büyük Ankara Mitinginde Başkentlilere birçok müjde sıralayacağını açıkladı. Özcan, Ankara il teşkilatının yanı sıra kadın ve gençlik kolları ile kadın ve genç milletvekili adaylarının miting için gerekli hazırlıklara katıldığını ifade ederek, ''Mitinge 170 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Bu Ankara için bir rekor olacaktır.'' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'ya pek çok müjdesi olacağını açıklayan Özcan, ''Biz de Ankara il teşkilatlı olarak miting için hazırladığımız bazı sürprizlerimiz olacak. Bunları mitingde hep birlikte görmüş olacağız. Cumhurbaşkanımız buradan tüm dünyaya çok önemli vereceklerdir.'' diye konuştu. 
Dün miting öncesi yapılan son hazırlıklar hakkında gazetecilere bilgi veren AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan, ''Cumhurbaşkanımızın katılımı ile büyük bir miting gerçekleştireceğiz. Beş gündür gerek gençlik ve kadın kollarımızla gerek il, ilçe ve mahalle teşkilatlarımızla, gerekse milletvekili adaylarımızla yapacağımız mitingin duyurusunu gerçekleştirdik. Buradan sizin aracılığınız ile hazırlıklarımızı ve mitingimize tüm halkımızın davet etmek istedik.'' diye konuştu. 

ANKARALILARA SIKINTI YAŞATMAYACAĞIZ

19 Mayıs Stadı'nın düzenlenecek miting için yetmeyeceğini ifade eden Hakan Han Özcan, stadyumun dışına çok sayıda LED ekran yerleştireceklerini ifade ederek, ''Mitinge 170 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Bu Ankara için bir rekor olacaktır.'' dedi. Başkentlilerin evlerinin önünden 19 Mayıs'a kadar hiçbir sıkıntı çekmeden ulaşacaklarını ifade eden Özcan, ''Ankara valiliğimizle birlikte halkımızın gerek trafik sıkıntısı çekmesini engelleyeceğiz gerek de emniyet sorunu olmaksızın burada bir miting gerçekleştirmiş olacağız.'' diye konuştu.  

YENİ MAÇLAR YENİ STATTA 

Miting gerçekleştirileceği 19 Mayıs Stadı'nın Ankara ve Ankaralı için çok önemli olduğuna değinen Özcan şöyle konuştu:
''1936'dan beri kullanılan bu stat, birçok tarihi olaya ev sahipliği yapmıştır. Pek çok milli maçın yanı sıra ilk gece maçının da oynandığı bu stat, Ankaralının acısıyla tatlısıyla birçok anısını taşımaktadır. Tabi bu stat, gelişen büyüyen yeni Türkiye'mize uygun bir hale kavuşacaktır. Ankaralılar, Cumhurbaşkanımızın da katılımı ile bu stat da son kez yeşil sahaya basım olacaktır. Bu programımızdan sonra da burayı yeni bir stat haline dönüştürecek olan çalışmalarımız da başlamış olacaktır. ''
Ankaragücü'nün yeni sezonda Süper Lig'e yükseldiğini hatırlatan Özcan, ''İnşallah yeni stat tamamlandığında Ankara ekipleri burada diğer şehirlerden gelen rakiplerini ağırlayacaktır. İnşallah Avrupa maçlarını da burada Ankara'da oynayacaklardır '' dedi.  

Uğur DUYAN - Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.