Ankara’da Kış Ilık Geçecek

Ankara’da Kış Ilık Geçecek

Geçen hafta etkisini gösteren soğuk hava dalgası bu hafta Ankara’yı terk ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahminleri Şube Müdürü Ahmet Uçar Ankara’da kışın ılık geçeceğini ancak yağışların mevsim normallerinde olacağını söyledi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Etkili olmaya başlayan soğuk hava bu hafta Ankara’yı terk ediyor. Geçen yıllara göre Ankara’da kışın daha ılık geçeceğini öne süren Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahminleri Şube Müdürü Ahmet Uçar, sıcaklıkların önümüzdeki hafta kademeli olarak artacağını ifade etti. Uçar kışın ılık geçmesine rağmen yağışlarda azalma olmayacağını belirtti.

SICAKLIKLAR KADEMELİ OLARAK ARTACAK

Önümüzdeki hafta yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı ve yağmur beklemediklerini söyleyen Uçar, “Çok ufak noktasal birkaç yer hariç. Avrupa’dan gelen yüksek basınç merkeziyle sıcaklıklar artacak fakat yüksek basınç merkeziyle beraber gece soğuklukları artar. Önümüzdeki günlerlerde de gece sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Ve sıfırın altında olacağı için Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, İç Ege ve Doğu Anadolu bölgesinde ayazlar meydana gelecek. Sıcaklıklar kademeli olarak artacak fakat gece sıcaklıkları don derecesinde olacak” dedi.

GECE SOĞUK OLACAK

Ankara’da kışın geçtiğimiz yıllara göre daha sıcak geçeceğini belirten Uçar, “Önümüzdeki hafta ortasına kadar her gün sıcaklıklar 2 – 3 derece artacak. Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek. Yaklaşık bu hafta sıcaklıklar 8 derece artacak gece sıcaklıkları ise en fazla 3 – 4 derece civarında olacak. Uzun vadeli tahminlerde yanılma payı daha yüksek oluyor. Ankara’da bu kış aralık ayında genellikle hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde geçireceğimizi ve geçmiş yıllarda ne kadar aldıysa yağışların o seviyede olmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllara göre bu kış Ankara’da biraz daha ılık geçmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

GİZLİ BUZLANMAYA DİKKAT!

Gizli buzlanmaya araç sürücülerinin dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Uçar, “İç kesimlerde yüksek yerlerde kar birikintilerinin erimesiyle beraber gizli buzlanma dediğimiz buzlanma olacak. Özellikle iç Anadolu bölgesindeki araç kullanan vatandaşlarımız dikkatli olması lazım. Hava ısınsa dahi önümüzdeki 5 gün boyunca devam edecek bir buzlanma olacak. Yurdumuzda lodoslu havalarda sobalarını söndürmeyen vatandaşlarımız baca gazı zehirlenmesine maruz kalabilir. Önümüzdeki haftalar itibariyle lodoslu havaların etkisine gireceğiz. Vatandaşlardan ricamız yatmadan önce sobalarını söndürsünler” diye konuştu.     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.