Ankara'da kirası en ucuz öğrenci evleri nerede, kira fiyatları ne kadar?

Ankara'da kirası en ucuz öğrenci evleri nerede, kira fiyatları ne kadar?

Ankara'da kirası en ucuz öğrenci evleri nerede, kira fiyatları ne kadar? Ankara'da öğrenci evlerinin en pahalı olduğu adres 2000 lirayla Bahçelievler olurken en ucuz ise 400 lirayla TOKİ Yapracık Konutları.

Ankara'da kirası en ucuz öğrenci evleri nerede, kira fiyatları ne kadar?

Yüzbinlerce üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan Başkent’te ev sahipleri için öğrenciler büyük bir kiracı potansiyeli. Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala şehir dışından gelen bazı öğrenciler yurt veya yakınlarının yanında kalmayı tercih ederken bazıları ise 2-3 arkadaş bir araya gelerek öğrenci evi tutuyor. Öğrenci evi kira fiyatları ilçelere göre değişirken 2.000 liraya kadar çıkan kiralarla başı, birçok üniversiteye yakınlığıyla Bahçelievler çekiyor. Kiraların en uygun olduğu öğrenci evleri ise şehir merkezine 30 km uzaklıktaki TOKİ Yapracık ve Turkuaz TOKİ konutları. Burada kiralar 300-400 lira arasında değişiyor. 

2.000 LİRA İLE EN PAHALI ÖĞRENCİ EVİ BAHÇELİEVLER’DE 

Öğrencilerin başlıca tercihleri ulaşım masrafı yapmadan üniversitelerine yürüme mesafesindeki semtler oluyor. Bu semtlerin başında ise Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nin yakınında bulunan ve Başkent’te sosyal hayatın merkezi konumundaki Bahçelievler oluyor. Ayrıca Milli Kütüphane’yi içerisinde barındıran semte Başkent’teki belli başlı bütün üniversitelerden tek vesaitle 30 dakika gibi bir zamanda ulaşılabiliyor. Öğrencilerin bu talebini iyi bilen ev sahipleri ise, semtte kira fiyatlarını bir hayli yükseltmiş konumda. Eski binaların kot altı ve giriş katları 1200-1500 civarında kiraya verilirken orta katlar 2000 liraya kadar çıkıyor. Hatta yeni yapılan binaların kirası 2000 lirayı da geçiyor. Çoğu öğrenci bu evleri ancak 2-3 bazen 4 arkadaş bir araya gelerek tutabiliyor. 

ogrenci-evi-kira-fiyatlari,-ankarada-en-ucuz-ve-en-pahali-ogrenci-evleri-nerede,-kiralarin-en-uygun-oldugu-ogrenci-evleri,-ogrenci-evi,.jpg

100.’YIL’DA ODTÜLÜLER 1500 LİRAYA KALIYOR

Orta Doğu Teknik Üniversitesi yakınında bulunan 100.Yıl’da özelikle ODTÜ öğrencilerinin ilk tercihi oluyor. Eski yapılardan olan işçi bloklarında ev kiraların bu yıl bir önceki yıla göre hayli zamlanarak 1500 liraya kadar çıkıyor. Binaların aidat ücreti ise 30-40 lira civarında. 

CEBECİ-KOLEJ-KURTULUŞ 800-1200 ARASI

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi, TED Üniversitesi ve Hacettepe Tıp Fakültesi’ne uygun bu semtlerde Başkent’te öğrencilerin vazgeçilmez noktalarından. Fakat merkezi noktada olmadığı ve belirli sayıda öğrenci tercih ettiği için bu semtlerde kiralar daha uygun olarak 800 liradan 1200 liraya kadar değişiyor. Kolej ve İncesu’da bulunan öğrenci evleri ise 600-700 liraya kadar düşüyor. 

EN UYGUN 300-400 LİRAYLA TOKİ YAPRACIK VE TURKUAZ

Başkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi öğrencilerinin tercihi olan ve şehir merkezine yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan TOKİ Yapracık ve Turkuaz konutları öğrenciler için Başkent’te en uygun kiranın olduğu nokta. 2+1 daireleri öğrenciler 400 liraya çok rahat şekilde kiralayabiliyor. Hatta bazı öğrenciler 3+1 evleri 500 liraya tutarak maliyetlerini 250 liraya düşürüyor. Bu sitelerde aidat ücretleri ise 125 lira civarında. 

ogrenci-evi-kira-fiyatlari,-ankarada-en-ucuz-ve-en-pahali-ogrenci-evleri-nerede,-kiralarin-en-uygun-oldugu-ogrenci-evleri,-ogrenci-evi,,.jpg

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.