Ankara'da İtikafa açılan Cami ve Mescitlerin listesi

Ankara'da İtikafa açılan Cami ve Mescitlerin listesi

İtikaf nedir? İtikaf nerede yapılır? İtikaf kaç gündür? İşte Ankara'da İtikafa açılan Cami ve Mescitlerin listesi...

İtikaf nedir? İtikaf nerede nasıl olur? İtikaf kaç gündür? İşte Ankara'da İtikafa açılan Cami ve Mescitlerin listesi...

İşte Ankara itikaf camileri

Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan'ın bitmesine 10 günden az bir zaman kaldı. Ramazan ayının son 10 gününde icra edilen ve Hazreti Muhammed’in sünnetlerinden biri olan 'itikaf'ı yerine getirmek isteyen çok sayıda mümin,  Allah'ın rızasını kazanmak, sadece ibadetle meşgul olmak için camilere kapanmaya başladı. 

30 CAMİ İLE BEYPAZARI BİRİNCİ SIRADA 

Ramazan'ı son 10 gününde gerçekleştirilen itikaf için Ankara genelinde 271 cami ve 20 mescit hazır hale getirildi. Ankara İl Müftülüğü tarafından hazırlanan listeye göre Akyurt'ta 3, Altındağ'da 21, Ayaş'ta 2, Bala'da 1, Beypazarı'nda 30, Çamlıdere'de 2, Çankaya'da 17, Çubuk'ta 10, Elmadağ'da 14, Etimesgut'ta 11, Evren'de 7, Gölbaşı'nda 9, Güdül'de 8, Haymana'da 3, Kahramankazan'da 3, Keçiören'de 25, Kızılcahamam'da 14, Mamak'ta 32, Nallıhan'da 4, Polatlı'da 19, Pursaklar'da 3, Sincan'da 17, Şereflikoçhisar'da 8, Yenimahalle'de 28 olmak üzere toplam 291 cami ve mescit itikafa hazır halde bulunuyor. Kalecik ilçesinde ise hiçbir cami yer almıyor.   

DİKKAT ÇEKEN CAMİLERİN LİSTESİ

İtikaf için hazırlanan camilerden dikkat çekenleri şöyle: Altındağ Arslanhane Cami, Zincirli Cami, Beypazarı Hacıkara Cami, İmaret Cami, Sultan Alaaddin Cami, Çankaya Hasan Tanık Cami, Kocatepe Cami, Maltepe Cami, Etimesgut Ahi Mesut Cami, Evren Cebirli Cami, Gölbaşı Bilal Habeşi Cami, Haymana Culuk Cami, Keçiören Mecidiye Cami, Kızılcahamam Akçakese Cami, Mamak Abidinpaşa Cami, Hafız Süleyman Cami, Osmanlı Cami, Polatlı Basri Cami, Pursaklar Saray Sultan Selim Cami, Sincan Bilal Haberşi Cami, Şerefelikoçhisar Eley Cami, Yenimahalle Ashabı Kiram Cami. 

İTİKAF NEDİR?

İtikaf TDK'daki anlamıyla; bir kenara çekilme, ortalıkta görünmeme veya Ramazan ayının son on gününde Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak üzere dünya işlerinden ilgiyi kesip camiye kapanarak ibadet etmedir. İtikafa camide girilir. Yeme, içme, uyuma camide yapılır. Zorunlu ihtiyaçlar haricinde (tuvalet, abdest tazeleme) camiden çıkılmaz. Cuma namazı başka bir camide kılınıyorsa o camiye Cuma namazı kılmaya gidilebilir.
İtikafta zaman; namaz kılarak, zikir çekerek, Kuran okuyarak değerlendirilir. İtikafta dünyevi işlerle iştigal olunmaz. Kadınlar ise evde namaz kıldıkları bir odada veya namaz kıldıkları bir köşede itikafa girebilir. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.