Ankara'da en ucuz mezar 7 bin lira

Ankara'da en ucuz mezar 7 bin lira

Büyükşehir Belediyesi'ne ait dört mezarlıkta mezar fiyatları 7 bin TL ile 30 bin TL arasında değişirken; hayrat yaptırmak isteyenlerinse 70-80 bin TL'yi gözden çıkarması gerekiyor.

Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait Karşıyaka, Cebeci Asri, Sincan Çimşit ve Mamak Ortaköy mezarlıklarında mezar fiyatları 7 bin TL ile 30 bin TL arasında değişiyor. Defin fiyatları 600 ile 700 TL arasında değişirken; hayrat yaptırmak isteyenlerin 70-80 Bin TL ödemesi gerekiyor.

Ankara'nın en büyük mezarlığı olan Yenimahalle'deki Karşıyaka Mezarlığı'nda, bir mezarın fiyatı 25 Bin TL. Eğer Karşıyaka'dan aile mezarı almak istiyorsanız kişi başı 30 bin TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Eş aynı mezar fiyatının 7 Bin TL olduğu Karşıyaka'da, yakınınız vefat ettikten sonra aile mezarı oluşturmak için ödeyeceğiniz rakam yine kişi başı 25 Bin TL. Sağ iken bir mezar almak istiyorsanız ödeyeceğiniz ücret ise 30 Bin TL. Yine Karşıyaka'da özel yerler olarak gösterilen ikinci ve üçüncü kapılardaki mezarlıkların fiyatları ise 30 Bin TL.

CEBECİ ASRİ 25 BİN TL

Ankara'nın en eski ve ikinci büyük mezarlığı olan Cebeci Asri Mezarlığı'nda ise; mezar fiyatları 25 Bin TL. Aile mezarlığı almanız durumunda kendiniz için 25 Bin TL'yi eş yanı için 7 Bin her aile bireyi içinse yine 25 Bin TL ödemeniz gerekiyor.

Mamak Ortaköy Mezarlığı'nda tek mezarın da aile mezarının da fiyatı 7 Bin TL. Ancak eş yanı mezarlar 4 bin 500 TL'den satılıyor. Sincan Çimşit Mezarlığı'nda tek mezarın fiyatı 7 Bin TL iken aile mezarlığı için 10 Bin TL'yi, eşyanı için de 4 bin 500 TL ödemeniz gerekiyor.

MEZAR TAŞI FİYATLARI

Mezar taşı ve hayrat fiyatlarını sorduğunuz mezar ve taş ustası Nurettin Fındık, Tek katlı (45 cm) mezarın 3 Bin 250 TL; çift katlı (66 cm) mezarın 3 Bin 750 TL; aile mezarlığının tek katlı ise 5 Bin TL; çift katlı ise 6 Bin TL'ye yapıldığını söyledi. Fındık, hayrat yaptırma isteyenlerin ise 8 Bin TL ödemesi gerektiğini ifade etti. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.