Ankara'da ek otopark çağrısı

Ankara'da ek otopark çağrısı

Büyükşehir’e bağlı otoparklarda 1 TL fiyat tarifesinin uygulanmasının ardından otoparklar doldu taştı. Çoğu araç sürücüleri, yer bulamaktan yakınarak ilgililere bir kez daha ek otopark çağrısında bulundu.

Başkent’te Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otoparklar geçtiğimiz günlerde 1 TL olmuştu. Belediye Meclisi’nden geçen karar sonrası araç sürücüleri söz konusu otoparklara yoğun ilgi göstermeye başladı. Çoğu otoparklar, günün ilk saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Otoparkların hemen dolması bazı araç sürücülerine zor anlar yaşamasına neden oluyor. Bazı otopark görevlilerinin otoparkta az da olsa boş yer olmasına rağmen otopark girişlerine “dolu” ibaresi koyduğu ve otoparklara araç girişine izin vermediği iddia ediliyor.  Gazetemize ulaşan araç sürücüleri bu konunun incelenmesini istiyor. 

ARAÇ SİRKÜLASYONU AZALDI

Otopark bulamamaktan yakınan araç sürücüleri, söz konusu durumu Büyükşehir Belediyesi’nin şikayet hattı olan Alo 153’e de bildirdiklerini söylüyor. Söz konusu Büyükşehir’e bağlı otoparklara acını koyan bir vatandaşın mesai saatleri içerisinde aracını orada bıraktığı için bu da otoparklardaki araç sirkülasyonun yaşanmasını engellediğini kaydetti. Ücretin az olmasından dolayı otoparkların gün boyunca dolu olduğunu belirten sürücüler, yetkililere çağrıda bulunarak ya otopark sayılarının artırılmasını ya da bu konuya bir çözüm bulunmasını istedi. 

ABONELER DE MAĞDUR

Söz konusu otoparklara aylık ve yıllık abone olan araç sahipleri de otoparklarda boş yer bulamadıklarından dolayı mağdur olduklarını belirtiyor. Otoparklarda aboneliği bulunan kişiler de çözüm bekliyor. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.