Ankara’da dolmuş ücretine zam talebi: “Tam 25, öğrenci 15 olsun”

Ankara’da dolmuş ücretine zam talebi: “Tam 25, öğrenci 15 olsun”

Ankara’da 17 TL’den yolcu taşıyan dolmuş esnafı, biniş ücretlerine zam gelmesini istiyor. Yüzde 50 oranında zam talebinde bulunan dolmuşçular, biniş ücretinin tam için 25 TL, öğrenci için 15 TL olması gerektiğini belirtiyor.

Başkentte dolmuş esnafı, akaryakıt zamları, yedek parça ve sanayi masrafı ile kasko ve sigorta ücretlerindeki artış nedeniyle maliyetleri karşılamakta zorlanıyor. Biniş ücretlerine zam yapılmasını isteyen dolmuşçular, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne taleplerini iletti.

dolmus.jpg

“TAM 25, ÖĞRENCİ 15 OLSUN”

Biniş ücretlerinin tam için 17, öğrenci için 10 TL olduğunu hatırlatan dolmuşçular, yaklaşık yüzde 50’lik bir zam yapılmasını istedi. Dolmuşçular, yeni biniş ücretlerinin tam için 25 TL, öğrenci için 15 TL olması gerektiğini söyledi.

bentderesi.jpg

SON ZAM 1 YIL ÖNCE YAPILDI

Son zammın 1 yıl önce yapıldığını hatırlatan dolmuş esnafı, geçen sürede motorinin litresinin 10 TL arttığını, yedek parça ve sanayi masraflarına zam geldiğini, sigorta ve kasko ücretlerinin yükseldiğini açıkladı.

Kazandıkları paranın maliyetlerini karşılamadığını ifade eden dolmuş esnafı, zor durumda olduklarını ve çalıştıracak eleman bulamadıklarını ifade etti. Zamla ilgili taleplerinin bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten dolmuşçular, “Dolmuşçuluk bitmiş vaziyette, gerçekten çok mağdur haldeyiz” dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum