Ankara'da Diyarbakır rüzgârı esecek

Ankara'da Diyarbakır rüzgârı esecek

30’dan fazla medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Diyarbakır’a ait yöresel ürünler ve etkinlikler, 4 gün boyunca AKM Tanıtım Günleri’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Ankara’da dört gün boyunca Diyarbakır rüzgarı esecek. 30’dan fazla medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Diyarbakır, tanıtım günleri kapsamında Başkent’in göbeğinde tüm zenginliği ile tanıtılacak. 

ZENGİN TARİHİ VE YÖRESEL TATLARI HAYRAN BIRAKACAK

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) öncülüğünde Diyarbakır Valiliğinin destekleriyle kentteki tüm kamu kurumu, otel ve esnafın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Diyarbakır Tanıtım Günleri 6-9 Eylül  tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenecek. Bugün saat 14.30’da AKM’de açılışı yapılacak etkinlikte Diyarbakır’ın  el sanatları, yöresel yemekleri-tatları ile zengin tarihi tanıtılacak. Dört gün sürecek olan etkinliğin açılışında Diyarbakırlı sanatçılar sahne alacak. Etkinliğe; Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Diyarbakır Ticaret Odası katılacak. Etkinliğe çok sayıda ziyaretçinin katılması bekleniyor. 

BİRÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Öte yandan Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde 2015 yılından itibaren yer almaya başladı. Diyarbakır, yüzyıllar boyunca aralarında Hurri-Mitanniler, Urartular, Persler, Romalılar, Emeviler, Abbasiler, Mervaniler, Selçuklular ve Artuklular'ın da olduğu birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Diyarbakır’da birçok medeniyete ait izler bulunabiliyor.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.