Ankara'da deniz yok diyenlere: Mavi Göl Piknik Alanı

Ankara'da deniz yok diyenlere: Mavi Göl Piknik Alanı

Havaların ısınmasıyla birlikte doğanın tadını çıkarmak isteyen Ankaralıların vazgeçilmezi olan Mavi Göl Piknik Alanı'nı sizler için görüntüledik. İşte Ankara’nın rengi Mavi Göl...

Ankara’nın Mamak ilçesinde yer alan Mavi Göl Piknik Alanı, sıcak havaların tadını çıkarmak isteyen başkentlilerin gözde noktalarından biri. İsmini aldığı 600 dönümlük gölün üzerinde yer alan Mavi Göl Piknik Alanı, 2005 yılında başkentlilerin hizmetine açıldı.

İÇERİSİNDE YOK YOK

Ankara’nın rengarenk güzelliği Mavi Göl içerisinde yok yok. Park içerisinde futbol, basketbol, voleybol sahaları, spor aletleri, onlarca çocuk oyun alanı ve seyir terasları bulunuyor. Ayrıca araçları ile gelen ziyaretçiler için alanda 4 bine yakın araç kapasiteli otopark yer alıyor.

genel.jpg

PİKNİĞİN TADI BURADA ÇIKIYOR

Ankara’da yaz mevsiminin vazgeçilmezi piknik için en güzel alanlardan birisi de Mavi Göl. Başkentlilerin pikniğin tadını çıkarabilmesi için Mavi Göl Rekreasyon Alanı'nda bin 245 dönümlük piknik alanı bulunuyor. Bu alanda bin 500 adet piknik masası, çardaklar, barbekü ocakları ve gölgelikler yer alıyor.

tekne-turu-bisik.jpg

GÖLDE SPOR KEYFİ

Su sporu yapmak isteyen Ankaralılar için Mavi Göl’de çok sayıda su bisikleti bulunuyor. Vatandaşlar pedal çevirerek tüm gölü turlayabiliyorlar. Yorulmak istemeyenler ise hem motorlu kayıklar hem de tekne turu ile gölü gezip, doğanın tadını çıkarabiliyorlar.

kopru.jpg

GİRİŞLER ÜCRETLİ

Ankara’daki bu doğa harikasına girişler ise ücretli. Mavi Göl’e giriş ücreti 2024 Temmuz ayı itibariyle 30 lira. Ankaralılar bu cüzi ücret karşılığında temiz ve güvenli pikniğin tadını çıkarıyor.

yuruuyl.jpg

MAVİ GÖL’E NASIL GİDİLİR?

Ankara merkezine 12 kilometre uzaklıkta olan Mavi Göl’e 354, 394 ve 355 numaralı EGO otobüslerine binip Mavi Göl durağında inerek ulaşabilirsiniz. Kendi araçlarıyla göle ulaşım sağlamak isterseniz aşağıdaki haritadan yol tarifine tıklayarak Mavi Göl’e gidebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.