Ankara'da çıkan yangınların ana sebebi: Sigara izmaritleri

Ankara'da çıkan yangınların ana sebebi: Sigara izmaritleri

Ankara İtfaiyesi'nin 1 aylık süre zarfında müdahale ettiği 1.395 yangının 766'sının, sigara izmariti kaynaklı olduğu öğrenildi. 146 olay elektrik ve elektriksel ısınma nedeniyle, 57 olay ise kontrollü yakılan ateş sebebiyle meydana geldi.

Ankara Kızılcahamam'da çıkan orman yangını hızla genişleyerek Bolu’nun Gerede ilçesine bağlı Demirler Köyü’ne sıçradı. Yangının boyutları büyük endişeye sebep olurken, köy tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangının kontrol altına alınması için Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili birimler seferber oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı açıklamada, “Kızılcahamam Şahinler Mahallesi’nde başlayan orman yangınına, 16 araç ve 35 personel ile müdahale ediyoruz. Ekiplerimiz yerleşim yerlerini korumak için yoğun çaba gösteriyor. Kazan, Keresteciler, İvedik OSB ve Sincan itfaiyeleri ile Orman Genel Müdürlüğü ekipleri de destek için bölgeye sevk ettik. Havadan ve karadan müdahaleyi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

2.jpg

FİLO GÖZ DOLDURUYOR

Yangının yayılmasıyla Ankara İtfaiyesi’nin kapasitesi ve müdahale gücü yeniden gündeme geldi. ABB İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 2024 yılı haziran ayı istatistik raporuna göre, Ankara’da toplam 1.145 itfaiye memuru yangınlarla mücadele ediyor. Bu sayıya ek olarak 67 işçi ve 112 şirket işçisi de itfaiye ekibine destek sağlıyor. İtfaiye bünyesinde bulunan 290 aracın 87’si çok maksatlı, 33’ü su ikmal, 50’si su tahliye, 1’i ise merdivenli itfaiye aracı olarak görev yapıyor.

1.jpg

1 AYDA 1.395 YANGINA MÜDAHALE EDİLDİ

Haziran ayı boyunca Ankara İtfaiyesi toplamda 1.395 yangına müdahale etti. Bu yangınların 106’sı araç yangını, 58'i anız yangını, 4’ü orman yangını, 79’u konut yangını, 179’u çöplük veya kuru atık yangını, 673’ü ise ot yangını olarak kaydedildi. Yangınların en büyük nedenleri arasında 766 vakayla sigara ve kibritler ilk sırada yer alırken, 171 olay “diğer” sebeplerle, 146 olay ise elektrik ve elektriksel ısınma nedeniyle meydana geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum