Ankara'da 3 başarılı üniversite

Ankara'da 3 başarılı üniversite

2017'de yayımlanan 10 farklı dünya sıralamasında, Ankara'dan 3 üniversite en az bir sıralamada ilk 500'e girdi.

'Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi' sıralamalarına Türkiye'den 17 üniversite girmeyi başardı. Buna göre; Ankara'dan 3 üniversite en az bir sıralamada ilk 500'e girdi. Buna göre, ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi 5'er Hacettepe Üniversitesi bir sıralamada 'dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi' arasına girme başarısını gösterdi. Dünya genel sıralamalarında ise, Ankara'dan ODTÜ, Bilkent, Hacettepe dışında, Ankara ve Gazi Üniversiteleri, en az bir sıralamada yer almayı başardı. 

ANKARA'DAN 6 ÜNİVERSİTE

'Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi' sıralamalarına Ankara'dan şu üniversiteler yer almayı başardı: 
ODTÜ, 
Hacettepe Üniversitesi, 
Ankara Üniversitesi, 
Gazi Üniversitesi, 
Bilkent Üniversitesi, 
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

EN AZ BİR SIRALAMADA ANKARA VAR

ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP, 160 Türk üniversitesinin 2017 yılında dünya genel sıralamalarındaki yerini araştırdı. 17 Türk üniversitesinin Webometrics, SCIMago, US News and World Report, QS, THE, Leiden (CWTS), CWUR, RUR, ARWU ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı’ndan oluşan 10 kuruluşun en az 6'sının listesine girdiği ortaya çıktı. ODTÜ, İstanbul, Hacettepe, Ankara ve Gazi üniversiteleri 10 dünya sıralamasının 10'unda da yer aldı.

VAKIFTA DA BİRİNCİ

Yükseköğretim Kurulunca ilk kez Türkiye'deki vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı bir rapor yayımlandı. Rapora göre; vakıf üniversitelerin arasındaki başarı sıralamasında Ankara'dan İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi birinci oldu.  

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.