Ankara'da 12 bin 125 reklam brandası, bez afişi ve tabelası kaldırıldı

Ankara'da 12 bin 125 reklam brandası, bez afişi ve tabelası kaldırıldı

“Ankara’da reklam tabelası kirliliği ne zaman son bulacak” konulu haberimiz üzerine gazetemize cevap veren Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılı içerisinde 12 bin 125 adet branda, bez afiş ve tabelanın kaldırıldığını çalışmaların devam ettiğini belirtti.

21.08.2019 tarihli sayımızda yayımlanan tabela kirliliği hakkında ''Neşter Şart'' başlıklı haberimiz üzerine, Ankara Büyükşehir konu hakkında gazetemize cevap verdi. Verilen cevapta tabela ve afiş toplama, ilgili birime intikal eden şikâyetler üzerine günlük ve düzenli olarak müdahale edildiği belirtildi. 2019 yılı içerisinde 127 adet şikâyet geldiğini ve bunun sonucunda 5 bin 775 TL cezai işlem uygulandığı, 12 bin 125 adet branda, bez afiş ve tabelanın kaldırılarak emanete alındığı bildirildi.

thumbnail_hqz6fhzk0pctf5n5gzv9v43mzqdmwqm9bgt4dvjpe.jpg

ŞİKÂYETLERE MÜDAHALE EDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı, “Ticari Tabela Yönetmeliğinin 7. Maddesi "...Birden çok ticari amaçlı iş yerlerinin bulunduğu binaların, yol, meydan ve diğer ortak kamu kullanım alanlarına açılan tüm dış cepheler, binada yer alan dükkânlar, binada iş yeri olarak faaliyet gösterdiği cephenin yüzde 15'ni geçmemek koşulu ile ışıklı veya ışıksız reklam alanı, tanıtım elemanı kullanabilir" denilmektedir. Ekiplerimizce, Ticari Tanıtım Tabela Yönetmeliği kapsamında düzenli ve sürekli olarak ALO 153 aracılığı ile bildirilen şikâyetlere müdahale edilmekte ve ilgili yönetmelik kapsamında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır.”

tabela-kirliligi,-ankara,-kizilay,-reklam-panolari,-reklam-tabelalari,-goruntu-girliligi,,-001.jpg

CEZAİ İŞLEM UYGULANIYOR

 “2018 yılı içerisinde 302 adet şikayet intikal etmiş ve konuya ilişkin 6 adet İdari Yaptırım Karar Tutanağı, 44 adet Durum Tespit İdari Yaptırım Tutanağı tanzim edilmiş ve 17 bin 848 TL cezai işlem uygulanmıştır. 1398 adet tabela kaldırılarak emanete alınmıştır. Yine 2019 yılı itibari ile 127 adet şikâyet bildirilmiş, 15 adet İdari Yaptırım Karar Tutanağı ve 15 adet Durum Tespit İdari Yaptırım Tutanağı tanzim edilerek, 5 bin 775 TL cezai işlem uygulanmış, 12 bin 125 adet branda, bez afiş ve tabela kaldırılarak emanete alınmıştır. Tabela ve afiş toplama ekiplerimizce, amirliğimize intikal eden şikâyetlere günlük ve düzenli olarak müdahale edilmekte olup, olumsuzluklar giderilmektedir. Konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.”

tabela-kirliligi,-ankara,-kizilay,-reklam-panolari,-reklam-tabelalari,-goruntu-girliligi,,,,-001.jpg

Emrah Özcan/İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.