Ankara Üniversitesine Venezuelalı Asker Heykeli

Ankara Üniversitesine Venezuelalı Asker Heykeli

15 Temmuz destanına kampus içinde duyarsız kalan Ankara Üniversitesi, asker kökenli Venezuelalı Fransisco de Miranda'nın heykelini görkemli bir törenle LAMER bahçesinde açtı.V

 

HABER MERKEZİ-

 

Ankara Üniversitesi'nin Tandoğan yerleşkesindeki Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (LAMER) bahçesinde asker kökenli Venezuelalı General Fransisco de Miranda'nın heykeli geçtiğimiz günlerde yapılan bir törenle açıldı.

KURDALELİ AÇILIŞ

Rektörlük tarafından heykelin açılışı için büyük bir organizasyon düzenlendi. Törene Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş başta olmak üzere Venezuela Dışişleri Bakanlığı Avrupa’dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Samuel Moncada'nın yanı sıra çok sayıda yabancı misyon temsilci katıldı. Yapılan protokol konuşmalarının ardından heykel kurdele kesilerek açıldı. 
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULDU
Cumhuriyetin ilk üniversitesi olarak bilinen Ankara Üniversitesinde yapılan bu açılış bir yandan da büyük hayal kırıklığına sebep oldu. Hayal kırıklığının sebebi ise asker kökenli Venezuellalı Fransisco de Miranda'nın heykeli açılırken Cumhuriyet tarihinin en büyük ihaneti arasında yerini alan FETÖ darbe girişiminde şehit olanların ise unutulmasıydı.
ŞEHİTLER İÇİN TEK BİR ADIM
Ankara Üniversitesinde bu konuda yapılan tek somut adımsa FETÖ darbe girişimi sırasında, askeri helikopterden açılan kurşunla Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit düşen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Yasin Naci Ağaroğlu'nun diploması yapılan bir törenle ailesine verilmesiydi.

KÜLLİYE'YE 15 TEMMUZ ANITI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen görüşmede Külliye’nin içerisinde bulunan Millet Camisi’nin hemen karşısına otoparkı da alan görkemli bir “15 Temmuz Anıtı” inşa edilmesi kararlaştırıldı.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.