Ankara Üniversitesi'nde taciz teyakkuzu

Ankara Üniversitesi'nde taciz teyakkuzu

Öğretim üyesi Prof. Hasan B’nin özel kliniğinde çalışan Ç.B’ye cinsel istismar iddiasıyla tutuklanması AÜ’yü ayağa kaldırdı.

Öğretim üyesi Prof. Hasan B’nin özel kliniğinde çalışan Ç.B’ye cinsel istismar iddiasıyla tutuklanması AÜ’yü ayağa kaldırdı. Öğrenciler Veterinerlik Fakültesi önünde toplanarak yaşanan olayı protesto ederken üniversite yönetimi de soruşturma başlatarak Hasan B’yi görevden aldı.   

Başkent’te kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan Ç.B’ye cinsel istismar iddiasıyla tutuklanması Ankara Üniversitesi’ni teyakkuza geçirdi. Üniversite yönetimi Prof. Hasan B. Hakkında gerekli yasal işlem ile soruşturma başlatarak açığa aldı. Üniversiteli öğrenciler de Dışkapı’da bulunan Veterinerlik Fakültesi önünde toplanarak yaşanan olayı protesto etti. Veteriner meslek örgütleri de yaşananlar sonrası tek ses olarak olayı lanetlediklerini ve saldırıya uğrayan meslektaşlarının yanında olduklarını belirtti. 

YASAL İŞLEM BAŞLATILARAK AÇIĞA ALINDI

Ankara Üniversitesi yönetimi olay sonrası bir yazılı açıklama yaptı. Yönetim açıklamasında, "Üniversitemiz dışında özel bir klinikte yaşanan cinsel saldırı haberi ihbar kabul edilerek, bu olayla ilişkili saldırı faili öğretim üyesi Hasan B. hakkında gerekli yasal işlem ile soruşturma başlatılmış ve açığa alınmıştır" ifadelerine yer verdi. 

ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO

Dışkapı’da bulunan Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi önünde bulunan öğrenciler okullarında bu tür olayların yaşanmamasını ve olayın aydınlanarak suçluların cezasını çekmesini istedi. Öğrenciler yaşanan bu olaylara tepkisiz kalmayacaklarını ve seslerini her zamankinden daha çok çıkaracaklarını söyledi. Kampüs içerisinde bir süre yürüyüş yapan öğrenciler "Tacizci, tecavüzcü hoca istemiyoruz” sloganları attı. 

SALDIRIYA UĞRAYAN KARDEŞİMİZİN YANINDAYIZ

Olaya sessiz kalmayanlardan biri de Ankara Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi olayı kınayarak bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Olay ile ilgili tüm tahkikat ve soruşturmaları başlatmış bulunmaktayız. Cinsel saldırıda bulunduğu açıklanan kişi ile ilgili de yasaların bizlere verdiği haklar çerçevesinde gerekli işlemleri başlatacağız.  Kamuoyu ve tüm meslektaşlarımız müsterih olsun. Saldırıya uğrayan kardeşimizin yanındayız. Onun tüm haklarını savunacağız. En kısa sürede şahsı ve ailesi ile de görüşerek desteklerimizi yerine getireceğiz” dedi. 

LANETLİYORUZ

Bir kınama mesajı da Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden geldi. İnternet sitelerinde açıklama yapan birlik, “Öncelikle çok üzücü böyle insanlık dışı bir olayı lanetliyoruz. Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak; Gerek mağdur ile görüşülmesi ve gerekse yargıya intikal ederek hukuki sürecin başladığı olayla ilgili olarak, 6343 sayılı Kuruluş ve Meslek Kanunumuzun disiplin ile diğer hükümlerinin en kısa zamanda uygulamaya konulacağının bilinmesini kamuoyuna ve tüm meslek mensuplarına duyururuz” ifadelerine yer verdi. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.