Ankara Resim ve Heykel Müzesi ziyaretçi bekliyor

Ankara Resim ve Heykel Müzesi ziyaretçi bekliyor

Opera’da 40 yıla yakındır sanatseverlere kapılarını açan Ankara Resim ve Heykel Müzesi, geniş koleksiyonları ile keşfedilmeyi bekliyor.

1927 yılında Türk Ocağı binası olarak inşa edilen yapı, 1980'deki restorasyonun ardından açılan Ankara Resim ve Heykel Müzesi, kısa sürede Türkiye'nin modern müzelerinden biri olarak Ankara'nın kültür hayatındaki yerini aldı. Cumhuriyet'in ilk yıllarında Türk Ocağı olarak kullanılan bina, Halkevleri ve Cumhuriyet Halk Fırkası Umum-i Merkezi olarak da kullanıldı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Ankara Resim Heykel Müzesi haftanın her günü ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Müzenin kapanış ve açılış saatleri kış ve yaz aylarına göre değişmektedir. Müze Nisan 15'inden Ekim 2'sine kadar sabah 09.00'dan akşam saat 19.00'a değin; Ekim 3'ünde Nisan 14'üne kadarsa sabah saat 08.00'tan akşam saat 17:00'ye değin ziyarete açıktır.

TÜRK PLASTİK SANATININ KALBİ

Müze, günümüzde diğer sanat dallarıyla karşılaştırıldığında çok daha kısa bir tarihe sahip Türk resim ve heykel sanatının gelişmesinde büyük rol oynayan sanatçıların en göze çarpan eserlerinin sergileniyor. Türk plastik sanatının oluşum ve gelişim dönemlerini yansıtan geniş koleksiyonların yanı sıra müzedeki plastik sanatlar kütüphanesi de bu alanda çalışma yapan araştırmacıların ihtiyaçlarını yeterli ölçüde karşılamaktadır. Müzenin en önemli sorumluluklarından biri olan sanat eserlerinin korunması, sıcaklıktan ve nemden kaynaklanan problemleri çözerken, en başarılı sonuçları veren yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Bütün koruma önlemlerine karşın eserlerde olabilecek herhangi bir zarar için uzmanlar tarafından oluşturulmuş ayrı bir bölüm müze içerisinde yer almaktadır. 

HALK KURSLARI AÇILACAK

Halk tarafından müze imkânlarının üzerinde talep edilen resim ve orijinal yazı kurslarının yanı sıra Türk Süsleme Sanatları, seramik ve heykel için de özel atölyeler (kurs) en kısa zamanda açılacaktır. Binanın 1980 yılında ve de sonraki yıllarda onarıldığında hem amatör hem de profesyonel sanatçılara hizmet veren resim, heykel ve seramik atölyelerinin oluşturulmasına büyük bir önem verilmiştir. Çağdaş Sanat Müzelerinin tüm doğal özelliklerini içeren, modern kafeteryası, satış mağazaları ve ses düzeniyle halka hizmet veren bu kurum eski sanat eserleri için düzenlenen bir sergi sarayının ötesine gitmektedir.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.