Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 'Acil Servis'i yeniden hizmette

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 'Acil Servis'i yeniden hizmette

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 'Acil Servis'i yaklaşık 4 aylık bir tadilatın ardından yapılan açılışla yeniden hizmete girdi. Başhekim Fevzi Altuntaş, tam donanımlı bir Acil Servis'i hastaneye kazandırdıklarını belirtti.

Başkent'in ve ülkemizin en önemli hastanelerinden biri olan Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Servisi yaklaşık 4 aylık bir tadilatın ardından yeniden hizmete girdi. Fiziki yetersizlik ve işleyişin hasta yoğunluğunu karşılamada yetersiz kalması nedeniyle geçtiğimiz Aralık ayında onarıma başlanan Acil Servis, tadilatının sona ermesinin ardından önceki gün düzenlenen törenle yeniden hizmete açıldı. Acil Servis açılışına Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alper,  Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan Ünal, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü İnsan Gücü Planlama Daire Başkanı Dr. Mehmet Koca, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ertuğrul Ünkoç, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ve çok sayıda davetli katıldı. 

TADİLATTAN ÖNCE BİR YILDA 210 BİN HASTAYA HİZMET VERDİ

dsc_1047.jpg

Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, açılışta yaptığı konuşmada onkoloji dal hastanesi ve genel hastane olarak hizmet verdiklerini hatırlatarak, "Hastanemizin Acil Servis'inde, 2017 yılında yaklaşık 210 bin hastaya hizmet verilmiştir. Fiziki koşulların ve işleyişin, hasta yoğunluğunu karşılamada yetersiz kalması nedeniyle oluşan ihtiyaca binaen 650 m2’lik bir alanda Acil Servis'in reorganizasyonu ve tadilatı işlemlerine Aralık ayında başlanmıştı" dedi.  

EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET VERECEK

dsc_1055.jpg

Acil Servis hastalarına daha iyi hizmet verebilmesi için yenilenen hastane Acil'inin donanımı hakkında bilgi veren Başhekim Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "Yeniden düzenlenen Acil Servis bünyesinde; 7 yatak bulunan acil gözlem, 11 sedyeli sarı alan, 2 sedyeli kırmızı alan ve yeşil alanlar bulunmaktadır. Yeşil alanda; 3 adet muayene odası, triyaj alanı, kan alma odası, enjeksiyon odası, yeşil alan tedavi odası, alçı odası, izolasyon odası ve 2 adet depo alanı bulunmaktadır" diye konuştu. 

7/24 KESİNTİSİZ HİZMET VERECEK

Başhekim Prof. Dr. Fevzi Altuntaş şunları aktardı: "Bakanlığımız ve Hastanemiz misyon ve vizyonu doğrultusunda çağdaş, güvenilir hasta haklarına saygılı ve kaliteli hizmet veren, hastaneye müracaat eden acil durumdaki hastaların gerekli tıbbi müdahalesini zamanında, eksiksiz yerine getiren, bilimsel kriterlere göre evrensel ölçekte bilgilerle, 24 saat kesintisiz çalışan acil servisimizde, 9 acil tıp uzmanı (aktif çalışan 6 kişi), 1 aile hekimi uzmanı, 4 pratisyen hekim, 24 sağlık personeli, 10  bilgi işlem, 3 tıbbı sekreter, 2 hasta hostesi, 4 temizlik personeli ve 2 güvenlik personeli görev yapmaktadır.Tıbbi cihaz ve donanım açısından önemli bir eksiği bulunmayan acil servis ünitesi 2. Basamak tescili olup 3. Basamak hizmet vermektedir."

ALANININ EN İYİ HASTANESİ 

kurdale.jpg

Dr. Abdurrahman Yurtarslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi ülkemizde onkoloji alanında hizmet veren tek eğitim ve araştırma hastanesi olarak biliniyor. Hastanede her türlü kanser tanı, tedavi, takibi ve bakımını uluslararası kalite standartları çerçevesinde veriliyor. Her türlü kanser cerrahisi, medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi, kök hücre nakli, palyatif bakım, acil, yoğun bakım, beslenme, psikoonkoloji, kişisel hijyen ve bakım, sosyal hizmetler, manevi bakım, evde sağlık ve uğraş terapileri kapsamında sosyal sorumluluk projeleri ile kanser alanında nitelikli hizmetler de veriliyor. Hastanede ayrıca kanser alanında sağlık okur yazarlığını artırmak için Kanser Hasta Okulu ve Kanser Sürekli Eğitim Merkezi bulunuyor. Burada haftanın 5 günü hizmet veriliyor.

Oman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.