Ankara merkezli firma Türkiye'ye tekne üretiyor

Ankara merkezli firma Türkiye'ye tekne üretiyor

Mamak merkezli Powertech firması, Ankara’da ürettiği tekneleri Türkiye’nin dört bir yanına satarak denizlere damga vuruyor. Firma yetkilisi Kamil Gülsoy, yaşadıkları en büyük zorluğun tekneleri göllerde denemek için izin alamamak olduğunu belirtiyor.

Mamak Ortaköy’de faaliyet gösteren Powertech firması, Ankara’da tekne üretimi yaparak Türkiye’nin dört bir yanına teslimat gerçekleştiriyor. Firma sahibi Kamil Gülsoy, üretim aşamasındaki en büyük zorluklarından birinin, tekneleri göllerde deneme yapabilmek için gerekli izinleri alamamak olduğunu ifade ediyor. Gülsoy, “Bu tür denemeler Ankara’daki göllerde yapılabilse hem kentimiz için hem de burada yaşayan insanlar için güzel bir etkinlik olabilir. Denemelerimizi tamamladıktan sonra vatandaşlarımıza da bir gezi düzenleyebiliriz” dedi. Ankara’da tekne üretmenin dezavantajlarını yapılan işçilik ile kapattıklarını belirten Gülsoy, “Teknelerimize yurtdışından da ilgi var. İlerleyen süreçte yurt dışına da ihracatlar yapıp Ankara’yı tekne piyasasında zirveye çıkaracak atılımlar yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

frma-sahibi-kamil-gulsoy.jpg

ANKARA’DAN TÜRKİYE’YE

Powertech firmasının sahibi Kamil Gülsoy, tekne üretimine Ankara’da 3 yıl önce başladıklarını belirterek, "Üretimimizi 7 metre, 11 metre ve 14 metre uzunluğunda üç modelle sürdürüyoruz. Ankara gibi denizden uzak bir şehirde olmamıza rağmen, Türkiye'nin dört bir yanına teslimat yapıyoruz. Teslimatlarımızı tırlarla, müşterilerimizin belirlediği limanlara ve koylara gerçekleştiriyoruz. Denizden uzak olmamız bir dezavantaj olsa da Ankara’daki ustalarımızın hünerleri ile bu durumu avantaja çeviriyoruz. Bunun sonucunda da kentimizden ülkemizin dört bir yanına tekne gönderiyoruz" diye konuştu.

dfghj.jpg

HEDEF ZİRVE

Ankara’da üretilen teknelerin uluslararası alanda tanınmasını hedeflediklerini söyleyen Kamil Gülsoy, "Teknelerimize yurtdışından da ilgi var ama şu anda tesisimizin yetersizliğinden dolayı sadece Türkiye'ye çalışıyoruz. İlerleyen süreçte yurt dışına da ihracatlar yapıp Ankara’yı tekne piyasasında zirveye çıkaracak atılımlar yapmayı hedefliyoruz. Tesislerimizi büyütüp bununla birlikte istihdam da sağlamayı istiyoruz" dedi.

hgfdfj.jpg

ANKARA’DA İZİN SORUNU

Kamil Gülsoy, Ankara'da tekne üretimi yapmanın bazı zorluklarını da şöyle dile getirdi:

"Ankara'da yaşadığımız en büyük sıkıntı, teknelerimizi suya koyamamamız ve göllerde deneme yapabilmek için gerekli izinleri alamamamız. Bu tür denemeler Ankara’daki göllerde yapılabilse hem kentimiz için hem de burada yaşayan insanlar için güzel bir etkinlik olabilir. Biz denemelerimizi tamamladıktan sonra vatandaşlarımıza da bir gezi yapabiliriz. Ama kentimizdeki göllerde deneme izni alamıyoruz.”

ghfgfgh.jpg

YARIM ASIR DAYANIYOR

Fiber gövdeden oluşan teknelere dayanıklılık ve maliyet uygunluğu nedeniyle çok rağbet olduğunu ifade eden Gülsoy, "Yaptığımız fiber tekneler gövde bakımından 50 yıla kadar sorunsuz kullanılabilecek türdedir. Dayanıklılığı, sağlamlığı ve hafifliği sayesinde fiber tekneler oldukça fazla tercih ediliyor. En küçük teknemiz, 7 buçuk metrelik katamaran modelidir. Bu tekne, çift kamaralı yapısıyla emsallerine göre en geniş yaşam alanına sahiptir. Orta boy teknemiz ise 11 metre uzunluğunda olup, çift kamaralı ve spor bir model olarak öne çıkıyor. En büyük modelimiz ise 14 metre uzunluğunda, üç kamaralı ve flybridge girişlidir. Her bir modelimiz dayanıklılığı ve kullanışlılığı nedeniyle çok fazla ilgi görüyor" şeklinde konuştu.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.