Ankara Kuzeykent TOKİ 474 Etap mağdurları: Evlerimizin teslimini bekliyoruz

Ankara Kuzeykent TOKİ 474 Etap mağdurları: Evlerimizin teslimini bekliyoruz

TOKİ tarafından geçtiğimiz Ocak ayında en geç 6 ay içinde teslim şartı ile satışa çıkarılan Kuzeykent 474 Etap’taki konutların, anahtar tesliminin henüz gerçekleşmemesi tepki topluyor. Hak sahipleri, “Evlerimizin teslimini bekliyoruz” diyor.   

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan Ankara Kuzeykent 474 Etap’taki, ‘açık satış’ yöntemiyle satılan konutların büyük bir bölümünün zamanında teslim edilememesi tepki topluyor. Sözleşmedeki anahtar teslimi süresi içerisinde dairelerini teslim alamadıklarını ve konutlarında birtakım eksikliklerin bulunduğunu iddia eden hak sahipleri, karşılaştıkları durumla ilgili karşılarında muhatap bulamamaktan yakınıyor. Teslim tarihine güvenerek tüm planlarını ve hazırlıklarını ona göre yaptıklarını kaydeden hak sahipleri yüklenici firmanın da eksikleri tamamlamadığını ileri sürüyor. 

ankara-kuzeykent-474-etap,-toki,,.jpg

EN GEÇ 6 AY İÇİNDE TESLİM DENİLDİ ANCAK… 

Gazetemize konuşan mağdur bir hak sahibi şunları anlattı: “28/01/2019 tarihinde TOKİ ilanı ile Kuzeykent TOKİ 474 Etap’tan ev aldım. Çıkılan ilanda konutların en geç 6 ay içinde teslim edileceği belirtilmişti. Ancak evlerimizi evrak üzerinde 29/08/2019 tarihinde teslim aldık. 28 Ocak tarihinde evler nasılsa evrak üzerinde evleri teslim aldığımız tarih içerisinde de evler aynı şekilde durmakta. Tek bir çivi çakılmadı. Geçen sürede hem TOKİ’nin aylık taksitlerini hem oturduğum evin kira bedelini ödüyorum”

ankara-kuzeykent-474-etap,-toki,,,.jpg

HAK SAHİPLERİ DERTLİ 

“Teslim tarihinde elektrik, su ve doğal gazın olmadığı ortamda evde görebildiğim eksiklikleri tespit tutanağına yazdım. Ancak bugün itibari ile belirtilen eksikliklerin hiçbiri yapılmadı. Muhatap bulamıyoruz. Yüklenici firma olan Ak-Net İnşaat da ilgilenmiyor. Konutlarda bariz eksiklikler görülüyor. Camlarda sıkıntı var, dolapların bazıları kırık- çizik, fayanslarda da kırıklar var. Anlayacağınız daha birçok eksik tamamlanmayı bekliyor. Bu sıkıntıların yaşanması ile TOKİ yetkilileri binaların kabulünü nasıl yaptıkları insanlarda soru işaretine sebep oluyor. Halen binalarda elektrik, su ve doğal gaz bulunmamaktadır. Bizim için ve diğer hak sahipleri için bu durum zulme dönüştü. Çok az sayıda hak sahibi evine taşınabildi. Planımızı ona göre yaptık. Geçen her gün ilave kira bedeli ödemek durumunda kalıyorum. Okulların açılma süreci de düşünüldüğünde sadece maddi değil manevi mağduriyetimizde oluşmaya başladı. 28 Ocak’ta ilana çıkan 443 konuttan pek çoğu tam teslim edilmedi.  Lütfen biz mağdurların sorunlarını bir an önce çözün.”

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum