Ankara Kalesi’nin kültürünü değiştirmek istiyor: Sanat dersi verecek

Ankara Kalesi’nin kültürünü değiştirmek istiyor: Sanat dersi verecek

Ankara Kalesi’nde yaklaşık 1 ay önce açılan Çelikzade Sanat Köşkü sanatçı ve sanata meraklıları bekliyor. İçerisinde çeşitli sanatların yapılacağı Sanat Köşkü’nün sahibi Revaha Çelik, “Tamamen sanata yönelik derslikler olacak” dedi.

Ankara Kalesi, Kale Mahallesi’nde yaklaşık 1 ay önce faaliyete geçen Çelikzade Sanat Köşkü sanatçı ve sanata meraklıları bekliyor. İçerisinde çeşitli sanatların yapılacağı Sanat Köşkü’nde resim, ebru, filografi gibi çalışmalar yapılacak. Sanat Köşkü sahibi Revaha Çelik, “Burası toplamda 5 odalı tamamen sanata yönelik derslikler olacak. Kara kalem, yağlı boya, el işi sanatları, workshopları öne çıkartacağız” dedi.

basliksiz-1-002.jpg

“SANATA YÖNELİK DERSLİKLER OLACAK”

Sanat köşkü içeriği hakkında bilgi veren Sanat köşkünün sahibi Revaha Çelik, “5 tane sanatçımız var. 5 sanatçımızı da binada bulunan alanlara yerleştirdik. 3 resim hocası, 1 filografi hocası ve 1 ebru hocası ile burada beraber olacağız. Sanatçıların yapmış oldukları çalışmalarını duvarlara astık. Gördüğünüz odaların yanı sıra şu küçük mahzen olduğu yer derslik yapılacak. Sonra karşı taraf derslik yapılacak. Toplamda 5 odalı tamamen sanata yönelik derslikler olacak. Kuru kalem boya, yağlı boya, el işi sanatları, workshop tarz şeyleri öne çıkartacağız. Şu an, resim yağlı boya, kuru kalem, kara kalem, her türlü resim yapan, el işiyle uğraşan hocalarımız var. Hocalarımız aynı zamanda sanat köşkünde derste vermek istiyorlar. İsteğe yönelik derslikler de bu şekilde. Bunun üzerine çalışmalarımızda olacak” sözlerini kullandı.

ara-001.jpg

“SANATA VE SANATÇIYA DEĞER VERİYORUM”

Sanatçıdan herhangi bir ücret talep edilmemesi gerektiğini vurgulayan Çelik, “Ben burada çevre edinmek istiyorum. Çevresi çok iyidir, oturup sohbet edebilirsiniz. Burada amacım para kazanmak değil. Para kazanmak istiyor olsam ne kadar kiraya vereceğimi çok iyi biliyorum ben bunu. Ben burada çevre edineyim. Çünkü her tarafta şöyle bir şey var. Bir yere gidiyor bir sanatçı, anlaşma yapıyor. Kira alıyorlar. Belli başı şeyler oluyor. Ya bir sanatçıdan kira alamazsın. Sanatçı el emeği veriyor, göz nurunu akıtıyor. Ona düzgün şekilde bir ticari şekil sunacaksın ki ben öyle sundum. Hem o bekliyor hem ben bekliyorum. İşlerini yaptıktan sonra dinlenebilecekleri bir oda veriyorum. Sanata ve sanatçıya değer veriyorum. Bu şekilde destek oluyorum” ifadelerine yer verdi.

iceri-003.jpg

“ANKARA KALESİ’NİN DEĞERİ ARTSIN”

Ankara Kalesi’nin değeri artsın diye bu işe giriştiğini söyleyen Çelik, “Sanatçılarla çalışmak istiyordum. İlk etapta antika eşyaları getirdim. Antika eşyalarla başladım. Burada bulunan antika eserlerin tamamı satıldıktan sonra galeri şekline çevireceğiz. İstediğim şeyler şuydu. Sanatçı topluluğu istiyordum. Sanatçıları, sanatçı arkadaşları entegre edeyim buraya. Ankara'nın Kalesi kültürünü değiştirmek istiyorum. Bu işe Ankara Kalesi’nin değeri artsın kafasında giriş yaptım. Sonra sanatçılarda yavaş yavaş gelmeye başlayınca daha da güzelleşmeye başladı. Bunu halka da sunmak istiyorum. Kısacası buraya kadar gelen kişi şu dönemeçten buraya dönmeli. Kaleye çıkmadan önce buraya gelmeli. Benim niyetim insanları buraya çekmek. Daha fazla kitlelere ulaşmak” şeklinde konuştu.

Rüveyda Aslıipek/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.