Ankara Kahve Festivali’ne yoğun ilgi

Ankara Kahve Festivali’ne yoğun ilgi

Bilkent’te düzenlenen Ankara Kahve Festivali’ne binlerce kişi katıldı. Başkentliler farklı demleme teknikleriyle hazırlanmış kahveleri doyasıya tattı. 

Her yıl düzenli olarak sonbaharda gerçekleşen Ankara Kahve Festivali geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gördü. 7’den 70’e kahve severlerin toplandığı festivalde Türkiye’nin ve Başkent’in seçkin kahve markaları ziyaretçilere kahvelerini tattırdı. 27 Eylül Cuma günü başlayan festival pazar günü sona erdi. Öte yandan ziyaretçiler kahve tadımlarının yanı sıra verilen eğitimlerle evde nasıl iyi kahve yapabileceklerini öğrendi. 

ankara-kahve-festivali,,,,,.jpg

BİNBİR ÇEŞİT KAHVE ÇEKİRDEĞİ

Festivale gelenlere sürekli olarak ücretsiz kahve ve kurabiye servisi yapıldı. Katılımcılar mesleklerinde dünyaca ün kazanmış baristaların farklı şekilde demlediği kahveleri beğenerek içti. Kahvelerin yanı sıra hazırlanmış kurabiyeler de festivalde büyük beğeni toplarken, gün boyu Brezilya cevizi de festival alanında dağıtıldı. 

ankara-kahve-festivali,,.jpg

EN ÇOK İLGİ TÜRK KAHVESİ’NEYDİ

Onlarca kahve markası ve demleme tekniği arasında yine en çok rağbet gören kahve geleneksel Türk Kahvesi oldu. Katılımcılar Kuru Kahveci Mehmet Efendi’nin hazırladığı Türk Kahvesi’ni içerken yine marka yetkililerinin ziyaretçilere hediye olan kahve fincanı takımlarını aldı. 

ankara-kahve-festivali,,,.jpg

ANKARA’DA BUTİK KAHVECİ SAYISI ARTTI

Öte yandan büyük markaların yanı sıra 3.nesil diye tabir edilen kahve dükkanları da ilgi odağıydı. İstanbul’un ardından Ankara’da da son yıllarda açılmaya başlayan bu kahve dükkanları özellikle gençler tarafından çok ziyaret edildi. 

ankara-kahve-festivali,,,,.jpg

HER YIL GELİYORUZ

Gazetemize festivalle ilgili duygu ve düşüncelerini söyleyen katılımcılar, “Geçen yıl gelmiştik ve çok sevmiştik. Bu yıl daha güzel başladı. Yarın da gelmeyi planlıyoruz. Kahve çok güzel ve zengin bir kültür. Biz de onun merakı içerisindeyiz. Ayrıca içeride sürekli olarak kahve ikram edilmesi de çok güzel bir uygulama olmuş.” 

ankara-kahve-festivali,,,,,,.jpg

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.