Ankara Evi Parkı, çöp içinde kaldı

Ankara Evi Parkı, çöp içinde kaldı

Başkent’te gün içerisinde en çok ziyaret edilen turistik alanlardan Ankara Kalesi ve Anadolu Medeniyetler Müzesi’nin hemen bitişiğinde bulunan Ankara Evi Parkı’nın çöpler içinde olması tepki topluyor.

c4e195d4-862e-492d-b029-97aefea9675e.jpgAltındağ Kale Mahallesi’nde yer alan Ankara Evi Parkı temizlenmeyi bekliyor. 

Ankara Evi Parkı nerede?

Başkent’te gün içerisinde en çok ziyaret edilen turistik alanlardan Ankara Kalesi ve Anadolu Medeniyetler Müzesinin hemen bitişiğinde bulunan Ankara Evi Parkı’nın çöpler içinde olması tepki topluyor.

Park içerisine plastik şişe, poşet vb. gibi birçok çöp atılması görüntü kirliliğine neden oluyor. Parkta görevli temizlik personeli olmaması gözlerden kaçmazken, bölgeye gelen ziyaretçiler bir an önce temizlenmesini talep ediyor. 

TURİSTLERİN BU MANZARA İLE KARŞILAŞMASI HOŞ DEĞİL

Aynı zamanda bölgenin ağaçlık olması sebebi ile ağaçlardan düşen dal ve yaprakların birikmesi kötü bir görüntü oluştururken, vatandaşlar bölgeye yabancı turistlerin sık sık ziyaret ettiğine dikkat çekiyor.

Vatandaşlar, “Burası tarihi turistik bir bölge. Kaleye ve müzeye bu parkın içinde çıkıyorsunuz ve ne yazık ki bu manzara ile karşılaşıyorsunuz. Bu bölgenin sürekli temizlenmesi lazım. Yabancı turistler sürekli bu bölgede geziyor. Buraları çöpler içinde görmeleri hoş bir durum değil” diyerek tepki gösterdiler.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.