Ankara Emniyet Binası Onarılmayıp Yıkılacak Aynı Yere Yenisi Yapılacak

Ankara Emniyet Binası Onarılmayıp Yıkılacak Aynı Yere Yenisi Yapılacak

FETÖ'cü hainler tarafından bombalanıp kullanılamaz hale getirilen daha sonra onarılıp yeniden hizmete açılacağı duyurulan Ankara Emniyet binasının yıkılıp aynı yere yenisinin yapılması kararı alındı. Yıkım işlemi yakında başlayacak.

 

ONARIM ÇALIŞMALARI DURMUŞTU

Hain darbe girişimi gecesi kullanılamaz hale gelen Ankara Emniyet binası Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 5 milyon TL’lik yardımıyla baştan sona onarılarak yeniden hizmete açılacağı açıklanmıştı. Bunun ardından Emniyet binasındaki onarım çalışmaları başlamış daha sonra biranda durmuştu. Onarım çalışmalarının devam etmeme sebebine Habervaktim ulaştı.

YAKINDA KEPÇE GİRECEK

51 yıldır hizmet veren 10 katlı Ankara Emniyet binasının yıkılıp aynı yerine yeni bir hizmet binasının yapılması kararı alındı. Bu kararın alınmasında büyük tahribata uğrayan ana binanın, hem eski olması hem de onarım maliyetinin yenisine göre daha fazla çıkmasının etkili olduğu belirtildi. Yeni binanın daha modern ve daha kullanışlı olacağı öğrenildi. Yıkım işlemlerine çok kısa süre sonra başlanacağı söylendi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu darbecilerin 15 Temmuz gecesi helikopter, uçak ve zırhlı araçlarla saldırdığı Ankara Emniyet Müdürlüğünde, ağır hasar gören ana binanın akıbeti hakkında son karar verildi. Habervaktim'in edindiği bilgilere göre onarılıp yeniden hizmete sokulacağı açıklanan Emniyet ana binanın yıkılıp yenisinin aynı yere hızla yapılacağı öğrenildi.

ONARIM ÇALIŞMALARI DURMUŞTU

Hain darbe girişimi gecesi kullanılamaz hale gelen Ankara Emniyet binası Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 5 milyon TL’lik yardımıyla baştan sona onarılarak yeniden hizmete açılacağı açıklanmıştı. Bunun ardından Emniyet binasındaki onarım çalışmaları başlamış daha sonra biranda durmuştu. Onarım çalışmalarının devam etmeme sebebi ortaya çıktı.

YIKIM KARARI ALINDI YAKINDA KEPÇE GİRECEK

51 yıldır hizmet veren 10 katlı Ankara Emniyet binasının yıkılıp aynı yerine yeni bir hizmet binasının yapılması kararı alındı. Bu kararın alınmasında darbe girişimi gecesi büyük tahribata uğrayan ana binanın, hem eski olması hem de onarım maliyetinin yenisine göre daha fazla çıkmasının etkili olduğu belirtildi. Çok kısa bir süre sonra yıkılıp hızla yeniden yapılacak Ankara Emniyet binasının eskisine göre daha modern ve daha kullanışlı olacağı da öğrenildi. Söz konusu çalışmalar ise bizzat İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülecek. Yıkım kararı alınan bina, son onay alındıktan hemen sonra yıkılacak, yeni bina ise kısa bir sürede bitirilecek.  

51 YILDIR HİZMET VERİYORDU

Teröristlerin saldırısında ağır hasar alan Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki 10 katlı bina, 51 yıldır hizmet veriyordu. 1956 yılında inşaatına başlanan ve başlangıçta hastane olarak planlanan bina, 1965 yılında tamamlanarak Ankara Emniyet Müdürlüğü hizmet binası olarak faaliyete geçti.

Söz konusu binanın arka tarafından bulunan ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kullanılan iki katlı bina ise geçmişte Polis Evi olarak kullanılmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz gecesi zırhlı araçlara Ankara Emniyet Müdürlüğü binası önüne gelen FETÖ'cü askerler, aynı terör grubuna mensup pilotların kullandığı helikopter ve uçakların ateş desteğinde saldırı düzenlemişti. Uçaklar tarafından bombalanan ve helikopter ateşi ile ağır hasar alan binadaki odalar tamamen boşaltılmıştı.

 

 

 

 

ne Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından ikinci kez anlamlı bir destek sağlandı.  ATO, darbe girişimi sırasında ağır gören Emniyet'e 15 milyon kaynak ayırmış tüm tadilat ve bakım işlemlerini üstlenmişti. Bunun ardından Ankara Emniyet'in verimli bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesi için 211 araç dün AKM'de düzenlenen törenle hibe edildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.