Ankara Demirspor'a korona eğitimi

Ankara Demirspor'a korona eğitimi

Yeniden yeşil sahalara çıkmaya hazırlanan Başkent temsilcisi Ankara Demirspor, korona eğitimi aldı. 

Özel 100. Yıl Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Emin Maden, Başkent'i 2. Lig'de temsil eden Ankara Demirspor'a korona eğitimi verdi. Bilgilendirme eğitimine futbolcular, teknik heyet, kulüp yöneticileri, Teknik Direktör Bahattin Güneş ve Kulüp Müdürleri Engin Güleç ile Mustafa Erdoğan katıldı. 

Pandemi sürecinde futbol liglerine verilen aranın ardından yeniden sahaya çıkmaya hazırlanan Başkent temsilcisine Doç. Dr. Maden, koronavirüsten korunma yöntemleri ve dikkat edilmesi gereken konular ile ilgili seminer verdi. 

whatsapp-image-2020-06-12-at-10.09.42-(1).jpeg

KORUNMANIN YOLLARINI SIRALADI 
Doç. Dr. Maden, “Korona’dan korunmanın en önemli üç özelliğini artık hepimiz biliyoruz. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak zorundayız. Sizler aynı otobüsü, aynı soyunma odasını, aynı yemekhaneyi kullanıyorsunuz. Koronavirüs daha çok altta yatan bir hastalığı olan ve bağışıklık sistemi zayıf bireyleri etkiliyor. Bağışıklık sisteminiz güçlüyse, şeker, kalp ve tansiyon gibi kronik bir hastalığınız yok ise virüsün sizi çok fazla etkilemesini beklemiyoruz, ancak geçireceğiniz bir Kovid-19 enfeksiyonu performansınızda düşüşe neden olabilir veya taşıyıcı olabilirsiniz ve aile bireylerine bulaştırabilirsiniz” dedi.

whatsapp-image-2020-06-12-at-10.09.43-(2).jpeg

FUTBOLCULARA UYARI 
Doç. Dr. Emin Maden, virüsün hayatta kalmasına olanak sağlayan durumları ortadan kaldırıldığı zaman bulaşma imkânında ortadan kalkacağını belirterek, “Futbolcular düzenli ve dengeli beslendikleri ve spor yaptıkları için bağışıklık sistemleri güçlü oluyor. Antrenman esnasında virüs bulaşma olasılığı yok denecek kadar düşüktür. Çünkü açık havada olduğu için sporcuların birbirleri ile yüz yüze karşılıklı temas süreleri çok kısa olduğu için virüsün bulaşma imkanı zayıflıyor. Kulüp olarak zaten testleriniz yapıldı. Hiç kimsede virüs çıkmadı. Bundan sonra da belirli aralıklarla testlerinizi yaptırmalı ve özellikle soyunma odası, yemekhane, duş ortamı gibi kapalı ortamlarda yakın temas ve yoğunluk oluşturmaktan kaçınmalı ve bu ortamlar sık sık dezenfekte edilerek havalandırılmalıdır. Antrenman dışı sosyal ortamlarda maske kullanımına ve sosyal mesafeye, hijyen kurallarına uyulmalıdır” diye konuştu. Futbolcular ve teknik heyetin koronavirüs ile ilgili sorularının ardından program sona erdi.

whatsapp-image-2020-06-12-at-10.09.43-(1).jpeg

Osman Akdoğan/İlksayfa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.