Ankara Büyükşehir'de “Yerli-Milli Mal-Hizmet Alımı” sürüyor

Ankara Büyükşehir'de “Yerli-Milli Mal-Hizmet Alımı” sürüyor

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, hissedilebilir yürüme yüzeyi işaretleri yapımı için bugün gerçekleştirilecek ihaleye, sadece “yerli istekliler” katılabilir şartı getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığınca, hissedilebilir yürüme yüzeyi (sarı şerit) işaretleri yapımı için bugün açık usulde bir ihale gerçekleştirilecek. Büyükşehir hizmet binasında bugün saat 15.00’de düzenlenecek ihalede ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren firmalar dikkate alınarak belirlenecek.  İhaleye girecek isteklinin verdiği teklif fiyatı ile kullanacağı ürünün kalite değeri ihalenin sonucunu etkileyecek.

SADECE YERLİ İSTEKLİLER KATILABİLECEK

Kent Estetiği Daire Başkanlığının belirlediği kritere göre ihaleye sadece “yerli” istekliler katılabilecek. İhaleye “yabancı” bir istekli alınmayacak. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemeyecek. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde işe başlanacak ve 180 gün içinde söz konusu işin teslim edilmesi istenecek.

BAŞKAN TUNA’DAN YERLİLİK VE MİLLİLİK VURGUSU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yerli ve milli üretimin arttırılması, desteklenmesi ve yerli ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılması için belediyenin tüm birimleri ile ASKİ ve Ego Genel Müdürlüğü, bağlı şirket ve iştiraklerine, “Yerli ve Milli Mal-Hizmet Alımı, Tasarruf İlkeleri” başlığında geçtiğimiz günlerde bir genelge göndermişti. Başkan Tuna’nın yeri ürünü ve yerli üreticileri desteklenmesi için gönderdiği genelgenin bu kararda etkili olduğu öğrenildi.

OSMAN AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.