Ankara 'Bebek dostu il' ödülü aldı

Ankara 'Bebek dostu il' ödülü aldı

Ankara İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen başarılı emzirme uygulamaları nedeniyle Başkent, "Bebek Dostu Altın İl" ödülünü almaya hak kazandı.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğünce geçmişte yürütülen başarılı emzirme uygulamaları nedeniyle Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından Başkent "Bebek Dostu Altın İl" ödülünü almaya hak kazandı. 


GENİŞ KATILIM SAĞLANDI 


Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünde önceki gün düzenlenen ödül törenine Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan Ünal, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Adem Kucur,  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Yunus Emre Bulut, Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Şube Müdürü Hatice Danışan, Program sorumlusu Diyetisyen. Fatma Süheyla Duyar ve birim çalışanları katıldı. "Bebek Dostu Altın İl" ödülü Halk Sağlığı Genel Müdürü Hüseyin İlter tarafından verildi.

fe471992-eee3-4e71-acf8-c47721f8d568.jpg


ANNE SÜTÜNÜN MUCİZEVİ ETKİSİ 


Ödül töreninde hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik, UNICEF işbirliğinde 1991 yılından beri “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı”nın yürütüldüğü kaydedildi. Anne sütünün bebeğin ilk aşısı olduğu da anımsatılarak, bu sütün mucizevi pek çok etkisinden dolayı annenin emzirmeye teşvik edilmesinin bebek sağlığı ve gelişimi açısından önemli bir konu olduğu belirtti.


10 İLE ÖDÜL VERİLDİ


Toplu ödül töreninde Ankara’nın yanı sıra Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Amasya, Aydın, Balıkesir, Bartın ve Bilecik de "Bebek Dostu Altın İl" ödülünü almaya hak kazandı.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.