Ankara Atatürk Kız Öğrenci Yurdu yenisi için yıkılacak

Ankara Atatürk Kız Öğrenci Yurdu yenisi için yıkılacak

Başkent’in en büyük kız öğrenci yurdu olan Ankara Atatürk Yurdu’nun, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmasına karar verildi. Öğrenciler, yakındaki yeni bir yurda nakledilmeye başlandı. 1961’de yapılan yurt yıkılarak yenisi yapılacak.  

Başkent’in en büyük ve en eski kız öğrenci yurtlarından olan Mamak Demirlibahçe’deki Ankara Atatürk Yurdu, depreme dayanıklı olmadığının tespit edilmesi üzerine KYK tarafından yurdun boşaltılması kararı alındı. 

YIKILIP DAHA MODERN BİR YURT YAPILACAK 

1961 yılında hizmete açılan ve yaklaşık bin 800 kız öğrencinin kaldığı yurdun, bu hafta sonu boşaltılmasının ardından önümüzdeki günlerde yıkım işlemine başlanacağı öğrenildi. Miadını doldurmuş yurt binasının yıkılmasının ardından yerine ivedilikle yenisinin yapılacağı ve en fazla 1 buçuk ila 2 yıl içinde kız öğrenci yurdunun aynı yerinde yeniden hizmete açılacağı kaydedildi. Yeni öğrenci yurdu projesinin hazırlandığı ve birkaç gün içinde ihaleye çıkılacağı da aktarıldı.

ESKİ YURDA 15 DAKİKA YÜRÜME UZAKLIĞINDA  

Tahliyesine başlanacak Ankara Atatürk Yurdu’ndaki kız öğrenciler, eski yurtlarına 15 dakikalık yürüme mesafesindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeni hizmete açılan Saime Kadın Öğrenci Yurdu’na nakledilecek. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bu noktada hiçbir öğrencinin mağdur olmayacağını açıkladı.   

PROSEDÜR ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETTİ

Yurt öğrencilerinin, “Neden eğitim- öğretim yılının başında bu taşınma işlemi yapılmadı?” eleştirilerine ise Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada şu cevabı verdi: “Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz Atatürk Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerimize, daha iyi hizmet verebilmek için yeni bir yurt binası hazırlamış, hazırlık sürecinin titizlikle yapılmasından ve prosedürlerin zaman almasından dolayı taşınma süreci ancak bu dönemde mümkün olabilmiştir.”   

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.