Ankapark'ı ancak Büyükşehir işletir

Ankapark'ı ancak Büyükşehir işletir

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, ilçe sınırları içerisindeki Ankapark'ın işletmesine talip olamayacaklarını söyledi.

Yenimahalle Belediye Başkanlığı görevini 9 yıldır yürüten Fethi Yaşar, göreve geldiği2009 yılından bu yana ilçeye yaptıkları yatırımlarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ankara Konağı'nda yapılan toplantıya çok sayıda muhabir katıldı. Fethi Yaşar, başkanlığı döneminde Yenimahalle'ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. 

HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET

Göreve geldikleri 9 yıldır Yenimahalle'nin her noktasına eşit düzeyde birçok yatırıma imza attıklarını açıklayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Her hizmeti mahallelere eşit hale getirdik. Her mahallemize eşit düzeyde hizmet yapmaya gayret gösterdik. Bir mahallemde çamura basıp da evine öyle giren biri varsa başka bir mahalleye granit döşeme hakkım yok" dedi. 

YENİMAHALLE'YE VEFA BORCUMU ÖDÜYORUM

İlçeye yaptığı hizmetler ile Yenimahalle halkının gönlüne girdiğini kaydeden Başkan Yaşar, "İnşallah bu seneyi de başarılı bir şekilde tamamlayarak 10 senemizi tamamlamış olacağız. Arzum, gönlümden geçen hoş bir seda bırakmaktı. Bunu da bıraktığıma inanıyorum. 54 yıldır Yenimahalle'de yaşıyorum. Yenimahalle'den sanayici oldum, Yenimahalle'den turizmci oldum, şimdi Yenimahalle'ye vefa borcumu ödüyorum" diye konuştu. 

BORÇSUZ BİR BELEDİYEYİZ

9 yıl önce belediyeyi 57 trilyon borçla devraldığını da dile getiren Başkan Yaşar, şu an borçsuz bir belediye olduklarını aktardı. Başkan Yaşar, her zaman sorumlu bir belediyecilik anlayışı ile görev yaptıklarını ve hiçbir zaman kavgacı bir belediye olmadıklarını kaydetti. Yaşar, "Benim görevim Yenimahalle'de yaşayan yurttaşların yaşamaktan mutlu oldukları bir Yenimahalle'yi oluşturmaktı. Bunu büyük ölçüde yaşattık. Yenimahalle bugün Türkiye'de de Ankara'da da konuşulan bir yer haline geldi" ifadelerini kullandı. 

İNSANLAR YAKIŞTIRIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı hakkında çıkan iddialara yanıt veren Başkan Fethi Yaşar, bu konuda hiçbir beyanatının olmadığını; ancak bu görevi insanların kendisine yakıştırdığını kaydetti. Büyükşehir'e adaylığı konusunda partisinin kararına saygı duyacağını da belirten Başkan Yaşar, "Türkiye'nin başkenti Ankara'da, Büyükşehir belediye başkanı olmak herkes için büyük onur vericidir, o görevi herkesin yapmak istediği, hizmet etmek istediği kutsal bir görev olarak görüyorum" dedi. 

ANKAPARK'I BÜYÜKŞEHİR İŞLETSİN

ankaraparrkkkkkkk.jpg

Başkan Fethi Yaşar ilçe sınırları içerisinde kalan Ankapark'ın işletmesini düşünüp düşünmedikleri yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi: "Bu projeyi Melih Bey ilk ortaya attığında bunun yanlış bir proje olduğunu ve buraya ayrılacak kaynakların Ankara'nın başka sorunlarına harcanması gerektiğini söyledim.  Ben 54 yıldır Yenimahalle'deyim. Bir, oranın yer seçimi yanlış.  iki, en büyük sıkıntı da buranın işletilmesi çok zor. Burayı özel sektör işletmeye girmez. Ben bir özel sektörün burayı çalıştırmak için kirasız dahi verilse işin içinden çıkabileceğini bir işletmeci olarak düşünmüyorum. Orada 3 bin kişinin çalışacağı söyleniyor. Asgari ücretin 1600 TL olduğu bir ülkede 5 kişilik bir aile çocuklarını kaç sefer oraya götürecek? Burayı Büyükşehir Belediyesi çalıştıracak zarar da eğer ederse Büyükşehir bütçesinden karşılanacak ."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.