Ankapark’a Uluslararası Referans

Ankapark’a Uluslararası Referans

Ankapark’ın sadece çocukları değil yetişkinleri de cezbeden bir tema park olmasını isteyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ABD ve Avrupa’da bulunan dünyanın en iyi tema parkaların referans alınması için bir ekip kurdu.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara’nın turizmini canlandırması beklenen Ankapark’ta çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar ve ekibi ABD ve Avrupa’da bulunan dünyanın en iyi tema parkalarını incelemeye aldı. 2017 yılı içerisinde bitmesi planlanan Ankapark’a yıl içerisinde milyonlarca ziyaretçi çeken uluslararası tema parklar referans olarak alınacak.   

DÜNYANIN EN İYİ TEMA PARKLARI İNCELENİYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar ve ekibini ABD ve Avrupa’da bulunan dünyanın en iyi tema parkalarını incelemesi için görevlendirdi. Ankapark’ın sadece çocukları değil yetişkinleri de cezbeden bir tema park olmasını bekleyen Melih Gökçek, dünyanın en iyi tema parklarının referans alınarak Ankapark’ın en iyi şekilde tasarlamak istiyor.   

GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRMEYE ADAY

100 bin metrekare kapalı alan, 1 milyon 100 bin metrekare açık alan olmak üzere toplamda 1 milyon 200 bin metrekare ile dünyanın en büyük tema parklarından biri olacak olan Ankapark’ın 2017 yılı içerisinde açılması bekleniyor.  Dünyanın en ünlü tema parklarında 3-4 adet roller coaster (lunapark hız treni) bulunurken, Ankapark’ta tam 14 adet roller coaster bulunacak.

Dünyanın en çeşitli ve en gerçekçi dinozorları ise Ankapark’ta yer alacak. Aynı zamanda 70 metrelik dev dinozorla Ankapark olarak Guinness Rekorlar Kitabına girmeye aday.

TÜRKİYE'NİN EN KAPSAMLI HAYVANAT BAHÇESİ

Ankapark’ın içerisinde yaklaşık 5 km’lik hat üzerinde tema parkın tamamında dolaşacak hem ulaşım hem gezinti amaçlı nostaljik kara tren, ayrıca tema park ve hayvanat bahçesi arasında ulaşımı sağlayan 2 km uzunluğunda monoray bulunacak. Ayrıca Ankara’nın önemli simgelerinden olan Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenecek. Yakın bir zamanda hizmete sunulacak olan Hayvanat Bahçesi Ankapark’a ilave olarak 930.000 metrekarelik alanda; bünyesinde tüm dünya kıtalarının temsil edildiği çok fazla hayvan türünü barındıran Türkiye'nin en kapsamlı hayvanat bahçesi olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.