ANKAMOB gelecek vaat ediyor

ANKAMOB gelecek vaat ediyor

Birinci yılını geride bırakan ANKAMOB AVM esnafı, geçirdikleri ilk senenin beklentinin üstünde olduğunu ifade ederek, ‘‘Burada gelecek var’’ diyor.

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın girişimleri ile kurulan Siteler Mobilya Sarayı ya da bilinen adıyla ANKAMOB AVM, birinci yılını geride bıraktı. Bir yılı geride bırakan esnafı ise; mobilyadan beyaz eşyaya, billuriyeden ev aksesuarına pek çok ihtiyacın tek bir çatın altında karşılanabildiği ANKAMOB'un gelecek vaat ettiğini ifade ederek, yeni sezonun kendileri açısından daha hareketli geçeceğini söyledi. Gazete Habervaktim olarak esnaf ile bir yılını dolduran ANKAMOB'un genel durumunu konuştuk.
 
ANKARALI BÜYÜK BİR TEVECCÜH GÖSTERİYOR

5a0922da-41e2-49da-bb73-57c6795cb04c.jpg

Siteler'de mobilyacılık yapan Yamanlar Mobilya'nın işletmecisi Bekir Yaman, "ANKAMOB olarak her geçen gün daha da büyüyoruz. Müşterilerimize en iyi şekilde hizmet vermek için ürün seçeneğimizi çeşitlendirip, kalitemizi artırıyoruz. ANKAMOB kısa süre önce açılmasına rağmen beklentinin üzerine çıktı. Çok şükür işlerimiz de çok iyi gidiyor ve Ankaralı hemşerilerimiz buraya büyük bir teveccüh gösteriyor. ANKAMOB'da büyük emekleri olan Başkanımız Hüseyin Taklacı'ya da çok teşekkür ederiz." diye konuştu.
 
ŞEHİR DIŞINDAN DA MÜŞTERİ GELİYOR

 dsc_0027.jpg

35 yıldır mobilyacılık yapan ARS Masa Sandalye'nin sahibi Orhan Birbilen, "Siteler, mobilya  denildiğinde insanların aklına gelen ilk yer. Siteler esnafının mağazalarını tek bir çatı altında toplamak güzel bir girişim oldu. Biz burada otoparkı olan ve Samsun Yolu üstünde olduğu içinde ulaşım sıkıntısı yaşanmayan bir AVM'de çalışıyoruz. Bu sayede Şehir içi kadar şehir dışından da müşteri çekiyoruz." diye konuştu.
 
İKİNCİ YIL DAHA VERİMLİ

beytullah.jpg

 Çocuk ve genç odası takımları satan Modsan Mobilya'nın 20 yaşındaki işletmecisi Beytullah Turgut ise, "KOSGEB desteği ile 19 yaşında ticarete atıldım. Burada geçen bir yılımız bizim açımızdan oldukça verimli geçti. İkinci yılımızdan daha fazla verim alacağımıza eminim." dedi.
 
DÜĞÜN PAKETCİSİ

sabahattsn.jpg

 Ulus'ta Güvercin Sokakta 35 yıl billuriyecilik yapan Uğur Avize'den Sabahattin Işık ise, bir yıldır ANKAMOB'da esnaflık yaptığını söyledi. Esnaf olarak yönetiminden büyük destek gördüklerini belirten Işık şöyle konuştu: 
"ANKAMOB AVM'de yalnız mobilya satılmıyor. Beyza eşya, billuriye, aksesuar, perde mağazalarının da bulunduğu AVM, aynı zamanda bir düğün paketcisi olarak hizmet verdiği için bir burada gelecek gördük ve Ulus'tan buraya taşındık. İşlerimiz çok şükür iyi gidiyor. İkinci yılımızda bunu artacağını düşünüyorum."

MÜŞTERİ KİTLESİ OLUŞTU

dsc_0036.jpg

CK Koltuk'tan Yeşim Köybaşı ise, ANKAMOB'daki ilk yıllarında belli bir müşteri kitlesi kazandıklarını ifade ederek, "Sezon henüz başlamadığı için işler durgun sezonun başlaması ile işler açılacak. Biz burada bir sene içerisinde belli bir müşteri kitlesi kazandık, ikinci yılımızda bunun geri dönüşünü büyük ölçüde görmüş olacağız." dedi. 

OTOPARK AVANTAJI

bayram.jpg

 8 yıldır perdecilik yapan Pırlanta Home'un sahibi Bayram Akıncı da, bir yıldır ANKAMOB'da olduklarını söyleyerek, "Biz burada geçen bir senede belli bir müşteri kitlesi kazandık. Otoparkın olması bizim açımızdan çok büyük bir avantaj sağlıyor. İnsanlar burada her istediğini tek bir çatının altında bulabiliyor. Bu da bir diğer avantaj" dedi.
 
ÇEŞİTLİLİK CEZBETTİ

hasan.jpg

 Ulus'ta ve Natoyolu'nda  beyaz eşya mağazaları olan Özgerler Beyaz Eşya'nın sahibi Hasan Özger, "Beş aydır ANKAMOB'dayız. Yeni geldik sayılır ama buradaki çeşitlilik bizi cezbetti. Pek çok ürünün tek bir merkezde olması bizim açımızdan çok önemli bir tercih sebebi oldu." dedi.  Oturma grubu ve koltuk takımı satan EKM Mobilya'dan Bayram Karataş da, ANKAMOB'un ürün çeşitliliğinin bir avantaj olduğunu söyleyerek, "AVM'nin yeri biraz uzak yalnız, otopark ve Samsun Yolu'nun hemen üstünde olması bizim için uzaklık dezavantajını ortadan kaldırıyor." diye konuştu.

İLK SENE İYİ GEÇTİ

dsc_0048.jpg

15 yıldır Siteler'de mobilyacılık yapan Serkan Özcan da ANKAMOB'un çeşitlilik açısından önemli bir tercih nedeni olduğunu söyledi. İDAŞ bayi olarak yatak odası takımları satan Özcan, "AVM'deki tek bayilik yapan esnaf benim. Siteler mobilya üretimi de yapıyoruz mağazamız da var. Ancak burada yatak odası takımı işi ile uğraşıyoruz. ANKMOB'un ilk senesi bizim açımızdan iyi geçti. Bu yıl işlerimiz daha da artacaktır." dedi. 

"Taklacı sorunlarımız çözüyor"

ANKAMOB esnafı, Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı'nın AVM'nin kurulmasında öncü bir rol üstlendiğini söyledi. Esnaf, ANKAMOB'da geçen bir yılda Taklacı ve AVM yönetiminin sorunlarına hızlı ve çabuk biçimde çözüm ürettiğini belirterek, "Oda başkanımız Hüseyin Taklacı'nın girişimleri ile kurulan ANAKMOB, kısa sürede Ankara mobilya sektörünün en önemli pazarı haline gelerek, bir cazibe merkezine dönüştü." diye konuştu.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.