Anaokulu bilmecesi

Anaokulu bilmecesi

Etimesgut Ahi Mesut mahallesinde yapılan anaokulunun, yeni eğitim öğretim dönemine girilmiş olmasına rağmen açılıp açılamayacağının netleştirilememesi öğrenci ve velileri mağdur ediyor.

Ankara’nın nüfusu en fazla artan ilçesi olan Etimesgut’un Ahi Mesut mahallesinde yapılan anaokulunun, yeni eğitim öğretim dönemine girilmiş olmasına rağmen açılıp açılamayacağının netleştirilememesi öğrenci ve velileri mağdur ediyor. 
Kürşat Caddesi üzerinde inşası tamamlanan anaokuluna bu eğitim öğretim yılında kayıt alınıp alınmayacağı konusunda Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden sağlıklı bir bilgi alamadıklarından yakınan çevre sakinleri, “Okul evimizin dibinde, haklı olarak çocuğumuzu buraya göndermek istiyoruz. Ancak yeni eğitim öğretim dönemi başlamış, halen burada ise bir belirsizlik var. Başka okula yazdıramıyoruz da, burayı beklediğimiz için. Bu gidişle çocuğumuzu hiçbir okula kayıt ettiremeyeceğiz” diyor. Veliler ayrıca, okul inşaatındaki güvenlik görevlilerinin, milli eğitim yetkililerinin aksine “okulun halen inşaatının devam ettiğini, milli eğitime devrinin henüz yapılmadığını” söylediklerini kaydediyor. 

İLÇE MEM: “YASAL PROSEDÜRLER SÜRÜYOR”

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, sözkonusu anaokulunun yapımı tamamlandı ancak yasal prosedür henüz bitmedi ve ne zaman biteceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Etimesgut İlçe Milli Eğitim’in İl Milli Eğitim’e yazı gönderdiği, bu yazının inceleneceği, bunun için bir sürenin gerekli olduğu, ardından konunun son onay merci olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gideceği ifade ediliyor. 

ETİMESGUT MİLLİ EĞİTİM’E SORULAR 

Mahalle sakinleri, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine şu soruları yöneltiyor:
*Bir okul yapılırken yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilip yetiştirilemeyeceğine göre, planlama yapıp, bu doğrultuda hareket edilmesi gerekmez mi?
*Yeni eğitim öğretim yılı başlamış ama okulun açılması ancak örneğin 3 ay sonra yapılabilecekse bu, plansızlık ve işi gereği gibi yapmama değil midir? 
*İlçe Milli Eğitim, İl Milli Eğitim ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki onay sürecini hızlandıramıyor mu?
*İlçe Milli Eğitim, yeni eğitim öğretim dönemine girildiği şu günlerde ilgili velilerin halini anlayabiliyor mu? En azından velilere süreçle ilgili sağlıklı bir bilgi verilemez mi? 
*2018-2019 eğitim öğretim yılı başladıktan örneğin 1 ay sonra, “Okul bu döneme yetişmiyor” denirse, kayıt için bekleyen öğrenci ve velilerin durumu ne olacak? 

10-17 EYLÜL’DE OKULLAR AÇILIYOR

Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre, yeni eğitim öğretim yılı anaokullarından 10 Eylül’de, diğer eğitim kurumlarında 17 Eylül’de başlıyor. 

Ramazan SAYGILI/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.