ANAFARTALAR'I BALİCİLER SARDI

ANAFARTALAR'I BALİCİLER SARDI

Günde on binlerce kişinin geçtiği Anafartalar Caddesi'ni, baliciler adeta mesken tuttu. Rehabilite edilmesi gerekirken elini koluna sallayarak insanların arasında dolaşan baliciler, tehlikeye davetiye çıkarıyor.

TEHKİLEYE DAVET ÇIKARIYOR
Hareketleriyle ve görüntüleriyle vatandaşlara korku dolu anlar yaşatan baliciler, hiçbir zorlukla ve müdahaleyle karşılaşmadan gün içinde Anafartalar Caddesi'nin çeşitli noktalarında görülüyor. Tehlike saçmaya her an müsait olan baliciler, kimi zaman vatandaşın arasından yürürken kimi zaman ise kaldırımda yatar vaziyette bali çekmeyi sürdürüyor. Bölgede 4-5 tane balicinin bulunduğu ifade edilirken balicilerin o anlarına tanıklık eden vatandaşlar ise yetkilileri göreve çağırıyor.
YANINDAN GEÇMEYE KORKUYORLAR
Bu kötü duruma şahit olan küçük çocukların aileleri ise "Üstü başı perişan balicileri çocuklarımız görünce korkuyor. Bali içerken bunları sürekli görüyoruz. Çocuklarımız , 'Anne bu amca ne yapıyor?' diye soruyor. Biz bir şey diyemiyoruz" dedi. Bölgedeki esnaflar ise "Yıllardır burada bali çekiyorlar. Kafayı bulduktan sonra ya etrafta dolanıyorlar ya da bir sokak arasında uyuşmuş bir şekilde uyuyorlar. Bu olaya ilk kez tanıklık edenlerse korktukları için yanlarından geçemiyorlar" diye konuştu. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

Başkent'in en işlek caddelerinden biri olan Ulus'taki Anafartalar Caddesi'ni baliciler mesken tuttu. On binlerce kişinin geçtiği caddede vatandaşların arasında dolaşan ve tehlike saçmaya her an müsait balicilerin görüntüsü muhabirlerimiz tarafından çekildi. Balicilerin rahat hareketleri, yerde yatarken dahi poşet içerisindeki baliyi çekmeleri "yok artık" dedirtti. Vatandaşlar ise söz konusu duruma tepki gösterdi.
İLLAKİ TEHLİKE Mİ SAÇSIN!
Anafartalar Caddesi ile cadde üzerindeki ara sokaklarda bulunan baliciler, günün her saatinde bölgede cirit atıyor. Baliciler, vatandaşların endişeli gözleri arasında elinde bali dolu poşetiyle yürüyor.  İçler acısı görüntülere şahitlik eden çocuklu aileler, "Üstü başı perişan balicileri çocuklarımız görünce korkuyor. Bali içerken bunları sürekli görüyoruz. Çocuklarımız , 'Anne bu amca ne yapıyor?' diye soruyor. Biz bir şey diyemiyoruz" dedi.
YANLARINDAN GEÇMEYE KORKUYORLAR
Bölgedeki kimi esnaf, Anafartalar Caddesi üzerinde 4-5 tane balicinin bulunduğunu ancak kimseye zarar vermediklerini iddia ederken kimi esnaf ise "Yıllardır burada bali çekiyorlar. Kafayı bulduktan sonra ya etrafta dolanıyorlar ya da bir sokak arasında uyuşmuş bir şekilde uyuyorlar. Bu olaya ilk kez tanıklık edenlerse korktukları için yanlarından geçemiyorlar" diye konuştu.  
BALİ POŞETLERİ YERLERDE
Cadde üzerindeki Uçanlar Sokak'ta karşılaştığımız kimi balici montunun iç cebinde bali ile uyurken kimisi ise yerde yatar vaziyette bali çekiyor. Baliciler içip bitirdikleri poşet içerisindeki balileri ise daha sonra yere atıyor. Bu durum da vatandaşların dikkatini hemen çekiyor. Balinin ise solunum yoluyla tenefüs edildiği zaman zararı saymakla bitmiyor.  Uçucu madde ile kafa bulan balicilerin o an akli dengesi yerinde olmadığı için çevreye her türlü zararı vermeye hazır halde bulunuyor.  Tehlikeye davetiye çıkarabilecek balicilerin biran önce rehabilite edilmesi gerekiyor. Duyarlı vatandaşlar yetkilileri göreve davet ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.