‘Amacımız Türk Sporunu  Zirveye Çıkarmak’

‘Amacımız Türk Sporunu Zirveye Çıkarmak’

Anıtkabir’i ziyaret eden Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz Anıtkabir Özel Defterine “Ana gayemiz Galatasaray camiası olarak yabancı takımları yenip, Galatasaray'ı ve dolayısıyla Türk sporunu dünyanın zirvesine çıkartmak” dedi.

Başkan Cengiz'e ziyarette yönetim kurulu üyeleri ile Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (1905 AGS) yöneticileri eşlik etti. Cengiz başkanlığındaki sarı-kırmızılılar, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulunarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Birçok sporsever katıldı

1905 AGS Yönetim Kurulu ve Üyeleri ve Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cengiz’in başkanlığında Anıtkabir Komutanı Albay Ahmet Nurtan’ı makamında ziyaret ettikten sonra mozoleye çelenk koyarak tören gerçekleştirdi. Basının büyük ilgi gösterdiği törene birçok sporsever katıldı. Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektiren heyet daha sonra Misak-i Milli kulesine geçti. 

Gayemiz, Türk Sporunu Zirveye Çıkartmak

Başkan Mustafa Cengiz, Anıtkabir Özel Defterine ise şunları yazdı, “Aziz Atatürk Galatasaray Spor Kulübü Yönetimi olarak, bugün düşüncelerinizi ve hatıranızı simgeleyen Anıtkabir'e geldik. Cumhuriyetimizin kurucusu olarak, Türk sporuna ve sporcusuna gösterdiğiniz; sadece zeki ve çevik değil aynı zamanda adil, eşit, dürüst, ahlaklı yarışma hedefi ve karakteri için şükranlarımızı sunmak adına huzurunuzdayız. Galatasaray camiası olarak biz de kurucumuz Ali Sami Yen'in işaret ettiği gibi; yabancı takımları yenip, gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda Galatasaray'ı ve dolayısıyla Türk sporunu dünyanın zirvesine çıkartmayı ana gayemiz olarak görüyoruz. Ne mutlu bize." 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.