Altınpark'ta arıcılık zirvesi: Kadın girişimci etkinliğin yıldızı oldu

Altınpark'ta arıcılık zirvesi: Kadın girişimci etkinliğin yıldızı oldu

Kadın girişimci Zehra Yener, Türkiye Arıcılık Fuarı’nda ziyaretçilere balmumunun mucizevi faydalarını tanıttı. Anfa Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Yener’in balmumlarından ürettiği mumlar yoğun ilgi gördü.

Anfa Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Arıcılık Fuarı, arıcılık faaliyetlerine katkı sunan pek çok firmayı bir araya getirdi. Sakarya Hendek'ten gelerek fuarda stant açan kadın girişimci Zehra Yener, arıların mucizevi üretimlerinden biri olan doğal balmumunu işleyerek, sağlığa faydalı ürünler haline getirdiği ürünlerini başkentlilere tanıttı. Yener’in balmumlarından üretmiş olduğu mumlar, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere doğal bir seçenek sunan balmumu, özellikle astım, bronşit ve nefes darlığı gibi solunum problemleri yaşayanlar tarafından sıkça tercih ediliyor.

ruveyda-asliipek-001.jpg

KİMYASAL MADDE İÇERMİYOR

Sakarya’nın Hendek ilçesinden gelen kadın girişimci Zehra Yener, arıların üretmiş olduğu balmumunu kullanarak, çeşitli alanlarda tüketilen doğal ürünler hazırlıyor. Ortamın havasını temizleme konusunda da oldukça etkili olan Yener’in ürettiği balmumu mumları, masaj ve yoğa salonlarında sıklıkla tercih ediliyor. Fiziksel sağlık üzerinde oldukça etkili olan mumun yapım sürecinden bahseden Yener, şunları aktardı:

“Arıların ürettiği bal mumunu kovanlardan dikkatlice kazıyarak, alıyoruz. Ardından özel cihazlarla eriterek sıvı hale getiriyoruz. Elde ettiğimiz sıvı balmumu, önceden hazırlanan kalıplara döküyoruz. Soğuyarak, katılaşmasını bekliyoruz. Balmumunu işleyerek doğal ürünler haline getiriyoruz. Mumlar yakıldığında propolis salgılıyor ve havadaki zararlı partikülleri yok ediyor. Böylece, ışık yaymakla kalmayıp, aynı zamanda bulunduğu ortamın hava kalitesini de yükselten, tamamen doğal bir ürün elde etmiş oluyoruz.”

balmumu.jpg

SOLUNUM HASTALARININ TERCİHİ

Balmumu mumunun özellikle solunum yolu rahatsızlıklarına karşı oldukça etkili olduğunun altını çizen Yener, “Bronşit, astım ve nefes darlığı çeken kişiler, balmumu mumlarını kullanarak doğal bir iyileşme süreci yaşıyor. Ürün herhangi bir şekilde kimyasal madde içermediği için solunum yolu rahatsızlıklar yaşayan kişilerin vazgeçilmez tercihi diyebilirim” dedi. Tamamen doğal yollarla üretildiğini belirten Yener, “Mumu yaparken doğal olmayan hiçbir şey kullanmıyoruz. Saf balmumunun rengi parlak ve yapışmaz, bu nedenle sağlık açısından güvenilir” şeklinde konuştu.

bal-mumu.jpg

ALTERNATİF ÇÖZÜMLER SUNUYOR

Yener’in hazırlamış olduğu ürünler, doğal yaşam ile ilgilenen kişilere alternatif çözümler sunarken, aynı zamanda bu ürünlerin kalitesine ve doğallığına olan güveni de artırıyor. Doğanın sunduğu şifayı koruyarak üretim yapmanın önemine işaret eden Yener, ürünlerinin doğal ve sağlıklı olmasına büyük önem verdiklerini ifade etti. Doğal ürünlerin sağlığa olan faydaları ve bu alandaki büyüyen ilgi, Yener’in işine olan bağlılığını güçlendirmeye devam ediyor.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.