Altınpark yaza hazırlanıyor

Altınpark yaza hazırlanıyor

Başkent’in en büyük rekreasyon alanlarından bir tanesi olan Altınpark’ta yaza hazırlık başladı. Şehrin karmaşasından kurtulup hoş vakit geçirmek isteyenlerin yaz aylarında sıkça tercih ettiği Altınpark’ta çevre düzenlemesine hız verildi.

Altındağ’ın en gözde mekanlarından bir tanesi olan Altınpark, Başkent halkına ev sahipliği yapacağı yaz günleri için hazırlanıyor. Yaz aylarında ziyaretçilerin akınına uğrayan Altınpark, Ankara’nın en büyük rekreasyon alanlarından bir tanesi konumunda bulunuyor. Yaz ayları yaklaşırken vatandaşa hoş bir mekan sunmak isteyen Büyükşehir Belediyesi Altınpark’ta türlü çalışmalara girişti.

Belediye ekipleri tarafından hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Çevre düzenlemesi yapılan park, vatandaşların keyifli dakikalar geçirmeleri için güzelleştiriliyor.  Vatandaşların oturma alanları ve çeşmeler tadilattan geçiriliyor. Yeşilin hakim olduğu bir alan oluşturarak Başkent halkını memnun etmek için çalışan Büyükşehir ekipleri yaptıkları işi yaza hazırlık olarak tanımlıyor.

BU YILIN GÖZDESİ OLACAK
Ankara’nın en geniş oyun, eğlence ve gezinti alanlarından bir tanesi olan Altınpark’ta yaz hazırlığı başladı. Başkent halkının sorunsuzca hoş vakit geçirmeleri için yeşil alanlara önem veren Büyükşehir Belediyesi Altınpark’ta çalışmalara hız verdi. Çevre düzenlemesine başlayan ekipler Altınpark’ı yaza hazırlıyor. Ziyaretçilerin oturma alanlarındaki toprak araziye çakıl taşlarıyla kaplanıyor.

Parkta bulunan çeşmeler onarılarak sorunlar ortadan kaldırılıyor. Bununla beraber gezinti alanları da gözden geçirilerek geçiriliyor. Kışın yağışlarla bozulan yürüyüş arazileri elden geçirilerek yenileniyor. Ayrıca ağaçlara gerekli bakımlar yapılıyor. Budama ve güzelleştirme çalışmalarıyla yaza hazırlanan parkta vatandaşlara güzel bir ortam sunulmak isteniyor. Hummalı bir çalışmaya girişen Büyükşehir ekipleri gerçekleştirdikleri düzenlemeyle bu yıl da vatandaşın gözde mekanlarından biri olacağı konusunda iddialarını dile getiriyorlar.

VATANDAŞIN YORUMU
Altındağ ilçesinin Altınpark mahallesinde bulunan, 640 bin m² bir alan üzerinde, %85'ini yeşil alan ve gölet düzenlemeleri, %15'ini de yapılar ve meydanların oluşturduğu Ankara'nın en büyük rekreasyon alanlarından birisi. Bilim merkezi, uluslararası standartlarda fuar ve kongre merkezi, anaokulu ve yaz okulu, yine uluslararası standartlarda olimpik yüzme havuzu, büfe ve lokantaları, müzikli ve ışıklı su gösterileri, oyun ve eğlence alanları, göl kıyısındaki anfileri, kayıkları, çarpışan botları, elektrikli gezinti arabaları, mini gezinti treni, atları, atlı arabaları, otoparkları ile Altınpark'ta hayatın bütün renkleri bulunuyor. 

Vatandaşların Altınpark için yaptıkları yorumları buraya gitmeyenlerin de iştahını kabartıyor. Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlardan bazıları şu şekilde:
Yaz akşamları arkadaşlarla, aileyle gidilmesi gereken yerlerden. Bir de burada oturuyorsanız adım başı bir tanıdığa rastlamak mümkün. Yeşilliğinin yanına bir de lunapark eklenmiş çok da güzel olmuş :)
Özellikle yaz akşamları serin esen rüzgar için 9 koç kesmeli :) Ziyaretçilerin yüzündeki huzurlu ifade insana kısa bir sürede olsa cennette olduğu hissini uyandırır.

Gördüğüm en güzel park çok müthiş güzel kendinizi bir yaylada gibi hissediyorsunuz piknik alanları, düğün salonları, çocuk parkları, kafeler müthiş. Su havuzları da var. Kısaca çok güzel.
Hafta içi hafta sonu ailece gidip rahatça vakit geçirebileceğiniz, şehrin gürültüsünden uzaklaşabileceğiniz güzel bir yer.

HAKAN ŞAHİN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.